Antena Meniu Search
x

Curs BNR 9 iunie 2023. Leul românesc pierde terenul câştigat joi în raport cu francul elveţian şi lira sterlină

Reprezentanţii Băncii Naţionale a României au dat publicităţii cursul valutar pentru vineri, 9 iunie 2023, iar cifrele afişate arată că leul românesc a pierdut o mare parte din avantajul câştigat joi în raport cu francul elveţian şi lira sterlină.

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 13:17

Leul românesc încheie săptămâna în genunchi, în raport cu principalele monede străine
Leul românesc încheie săptămâna în genunchi, în raport cu principalele monede străine - Profimedia
  • Leul românesc încheie în genunchi săptămâna, în raport cu principalele monede străine.

Concret, leul românesc a pierdut mai mult de trei bani, în ultimele ore, în raport cu francul elveţian, acesta ajungând să fie evaluat la aproape 5,11 lei.

De asemenea, leul românesc a pierdut doi bani în raport cu lira sterlină, în ultimele ore, astfel că lira sterlină a ajuns să fie evaluată la aproape 5,78 lei.

Leul românesc a pierdut teren inclusiv în raport cu moneda unică euro. Aceasta este evaluată vineri, 9 iunie 2023, la 4,9560 lei.

Leul românesc a continuat să-şi îmbunătăţească situaţia doar în raport cu dolarul american. Ba chiar a câştigat aproape un ban şi jumătate în ultimele ore, astfel că dolarul american este evaluat vineri, 9 iunie 2023, la puţin peste 4,6 lei.

Preţul pentru un gram de aur a crescut cu peste un leu şi jumătate, în ultimele ore, astfel că un gram de aur costă din nou peste 290 de lei, după ce joi, 8 iunie 2023, coborâse sub acest prag.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Curs BNR 9 iunie 2023. Leul românesc pierde terenul câştigat joi în raport cu francul elveţian şi lira sterlină