Antena Meniu Search
x

Video Data la care clienții Hidroelectrica vor primi facturi în valuri. Compania cu cel mai mic preț le-a pus pe pauză din iunie

Hidroelectrica reîncepe să trimită facturi în februarie, după o întrerupere de câteva luni provocată de schimbarea sistemului informatic. Este noul termen avansat de directorul companiei cu peste jumătate de milion de abonaţi. Pentru că vor veni mai multe note de plată în acelaşi timp, abonaţii au posibilitatea să plătească în rate.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 12.01.2023, 19:42

Vezi și

Abonaţii celui mai mare producător de energie din România stau ca pe ace. Pentru unii, ultima factură a venit pentru iunie. Adică sunt cu şase luni în urmă. "Ce să facem! Aşteptăm, trebuie să rezolve într-un fel. Imposibil", spune o clientă. 

Noul termen pentru facturile Hidroelectrica

Compania anunţă acum că noul sistem de facturare este aproape gata. Lucrurile vor funcţiona normal de luna viitoare, iar Hidroelectrica pregăteşte şi alte modernizări. "Suntem şi în faza dezvoltării unor aplicaţii pe telefon. În circa două luni de zile, cele două aplicaţii vor fi operaţionale. Această migrare a bazei de date de pe soluţia veche pe soluţia nouă, informatică, s-au suprapus şi cu o serie de modificări legislative care au creat o presiune suplimentară", a declarat Bogdan Badea, director Hidroelectrica. 

"Au existat, din calculele mele, circa 17 modificări legislative în ultimul an, care au afectat direct modul de facturare", susţine Corneliu Bodea, expert în energie.

Pe acelaşi subiect

Facturile, trimise etapizat

Hidroelectrica spune că va trimite facturile etapizat, nu toate dintr-o singură dată. "O să vină probabil calupuri de câte 2-3 facturi. Există mecanismul de eşalonare în situaţia în care clienţii nu pot să plătească, fără perceperea de penalităţi", a precizat Bogdan Badea, director Hidroelectrica. 

Cei care vor fi depăşiţi de sumele mari pot cere să le plătească în maximum şase rate. Solicitarea poate fi trimisă pe mail ([email protected]) sau depusă la sediile Hidroelectrica. Compania crește masiv pe piața de furnizare. Ţinteşte locul întâi. Vrea să depăşească Enel şi Electrica la numărul de clienţi. "Este una dintre ambiţiile noastre", mai spune Bogdan Badea, director Hidroelectrica. 

Cel mai mic preţ la energie din România

"Hidroelectrica are peste jumătate de milion de clienți şi este pe locul trei, cu aproape 10% din piaţa de furnizare. Are în continuare cel mai mic preț pentru populație: 70 de bani kilowattul, cu toate taxele incluse", arată Lucia Cujbă, reporter Observator. Compania a raportat venituri de aproape şapte miliarde de lei în nouă luni din 2022, în creștere cu aproape 50% faţă de 2021. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Data la care clienții Hidroelectrica vor primi facturi în valuri. Compania cu cel mai mic preț le-a pus pe pauză din iunie