Antena Meniu Search
x

Video Hidroelectrica a anunțat noile prețuri la curent pentru 2023. Clienții se tem că vor primi facturi pe ultimele 6 luni

Uite factura, nu e factura. Deşi în urmă cu două săptămâni Hidroelectrica anunţa că va începe să emită documentele de plată, nici până acum clienţii nu le-au primit. Pentru că situaţia persistă de ceva vreme, e posibil ca în ianuarie consumatorii să se trezească şi cu 6 facturi deodată. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 03.01.2023, 19:38

Vezi și

Consumatorii abonaţi la cel mai mare producător de energie din România stau ca pe ace. Unii nu au mai primit facturile şi de 6 luni. 

Care ar fi cauzele întârzierilor?

Corneliu Bodea, Centrul Român de Energie: Hidroelectrica a implementat un nou sistem de facturare mult mai eficient, mult mai modern şi probabil că şi implementarea acestui nou sustem a dus la oarecare întârzieri. Este posibil ca în cursul lunii ianuarie să vină consumul şi valoarea facturată pentru toată perioada de la care Hidroelectrica n-a mai facturat. 

Adică ne-am putea trezi şi cu şase documente de plată deodată la energie electrică.

Pe acelaşi subiect

Silvia Vlăsceanu, expert energie: Vor avea posibilitatea de eşalonare pe o perioadă care poate să fie stabilită de comun acord cu furnizorul sau pe care furnizorul deja a anunţat-o. 

În cazul Hidroelectrica, perioada maximă în care se vor putea plăti facturile în rate e de şase luni. 

Silvia Vlăsceanu, expert energie: Prima dată trebuie să ceri, pentru că altfel furnizorul nu are cum să ştie că tu ai o dificultate financiară. Poţi să alegi orice canal de comunicare doreşti. 

Hidroelectrica nu a precizat data la care vor fi emise facturile la energie

Clienţii pot intra pe site-ul companiei, unde să completeze un formular online, sau se pot prezenta la sediul furnizorului. Contactată de reporterii Observator, Hidroelectrica n-a oferit până în momentul de faţă un răspuns cu privire la data la care ar putea să emită facturile de energie. Clienţii se plâng că nici la telefon nu pot da de cineva care să le ofere explicaţii. Între timp însă, furnizorul a transmis deja ofertele pentru acest an. 

Mădălina Chiţac, reporter Observator: Şi în 2023 Hidroelectrica are cele mai mici tarife de pe piaţa de Energie. Pentru clienţii casnici, preţul e de 28 de bani pe kWh, iar pentru cei non casnici de 70 de bani pe kwh. Practic vorbim despre tarife mai mici, în comparaţie cu plafoanele impuse de autorităţi. 

Corneliu Bodea, Centrul Român de Energie: Apetitul clienţilor de a se muta la Hidroelectrica probabil va continua şi în cursul acestui an. Hidroelectrica nu va putea să accepte un număr de clienţi care să fie atât de mare încât să depăşească capacitatea de producţie pe care o are. 

Hidroelectrica a devenit furnizorul cu cea mai rapidă creştere de pe piaţă. Compania a ajuns la o cotă de aproape 9% cu peste 400.000 de clienţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Hidroelectrica a anunțat noile prețuri la curent pentru 2023. Clienții se tem că vor primi facturi pe ultimele 6 luni