Antena Meniu Search
x

Trei zile ne mai despart de Revoluţia Fiscală care ar putea sărăci milioane de români!

A început numărătoarea inversă până la Revoluţia Fiscală! Sindicaliştii anunţă un an nou sumbru pentru economia României, dar şi pentru bugetul salariaţilor.

Vezi și

A început numărătoarea inversă până la Revoluţia Fiscală! Sindicaliştii anunţă un an nou sumbru pentru economia României, dar şi pentru bugetul salariaţilor. Demiteri în masă, scăderi de salarii, dar şi proteste sunt doar câteva dintre urmările deciziilor luate de guvernanţi.

În timp ce apele pe piaţa muncii sunt tulburi, de la masa reprezentanţilor statului situaţia se vede cât se poate de roz.

Cu mai puţin de o săptămână înainte de intrarea în vigoare a Revoluţiei Fiscale, sindicaliştii tot nu sunt convinşi că măsurile anunţate în urmă cu câteva luni vor aduce vreun beneficiu salariaţilor.

Marin Florian, vicepreşedinte BNS: "Discutăm de un număr extrem de mare de scumpiri care vor afecta puterea de cumpărare a românului. Pe fondul unei slabe colectări, statul se va împrumuta foarte mult, de aici vor creşte dobânzile, banii vor fi mai scumpi şi de aici concedierile în masă."

Un exemplu, spun sindicaliştii, este situaţia Şantierului Naval din Magalia. Statul, şi el acţionar, blochează vânzarea şantierului, punând astfel în pericol 6 mii de locuri de muncă. Şi în rândul funcţionarilor publici se prevăd concedieri, dar mai ales scăderi salariale.  

Nesiguri de viitorul salariilor lor sunt şi angajaţii, în sarcina cărora va reveni plata contribuţiilor sociale.

De pe masa guvernanţilor, însă, nu sunt motive de îngrijorare.

Deşi nici nu a intrat în vigoare, ordonanţa controversată suferă, deja, modicifări. În şedinţa de Guvern de astăzi, ministrul finanţelor a menţionat că plata obligaţiilor fiscale într-un cont unic va intra în vigoare abia la 1 iulie 2018 şi nu de la 1 ianuarie cum era iniţial.

Dar şi adoptarea unor măsuri pentru ca salariul net al angajatilor din domeniile IT, cercetare-dezvoltare, persoane cu dizabilităţi şi sezonieri să nu fie afectat odată cu trecerea contribuţiilor.

Poate că nu o să fim atât de săraci încât să ajungem la lingură de lemn şi asta pentru că o parte din angajaţii români speră ca anul 2018 să fie un an mai bun.

Tot astăzi, Guvernul a aprobat un proiect de lege al Ministerului Muncii, prin care au fost admise 7 mii de noi locuri de muncă pentru străini, pe piaţa forţei de muncă din România, începând cu anul următor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Trei zile ne mai despart de Revoluţia Fiscală care ar putea sărăci milioane de români!