Antena Meniu Search
x

Video Desertul italienesc care i-a vrăjit pe români: "Am văzut mulţi clienţi care vin pentru asta". Cum se prepară

Mâncăm tone de îngheţată ca să ne răcorim! Desertul verii a înregistrat vânzări substanţiale în ultimele săptămâni. Cele artizanale sunt cele mai bune şi, evident, şi cele mai căutate, aşa că gelateriile de profil au pregătit tone de îngheţată.

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 20:24

Vezi și

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Cele mai iubite arome de îngheţată sunt crema de alune cu migdale, fisticul, dar şi aromele de vară cu lămâie sau mango. Toppingurile de caramel sunt şi ele în preferinţele românilor. 

Vremea toridă, bucuria comercianţilor. Îngheţata este cel mai dulce remediu anti-caniculă. Iar unii caută gustul verii şi în pauza de masă, de la serviciu.

Temperaturile ridicate au adus creşteri semnificative pentru comercianţi

Alexandra Stancu, manager marketing gelaterie: În luna iulie, am deservit peste o sută de mii de clienţi şi este o creştere semnificativă faţă de luna iunie datorită temperaturilor ridicate din ultimele weekenduri. Reţetele sunt unele tradiţionale, sunt produse de colegii noştri din Italia, însă pentru România noi aducem arome care sunt cerute şi de clienţii nostri. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Se zice că cea mai tare hidratare după o cursă epuizantă, pentru a te hidrata rapid, e chiar îngheţata. 

Tânăr: Sunt aici în fiecare zi! Este un obicei. Cu căpşuni, e fresh! 

Tânără: Ananas şi lime şi vanilie. În fiecare zi!

Şi cafeaua are alt gust cu îngheţată. Affogato este băutura preferată a pasionaţilor, atunci când termometrele indică prea multe grade Celsius. 

Alexandru Tihon, manager de franciză: După apus, pe timp de seară, clienţii noştri îşi doresc să se bucure de un gelato artizanal. Pe timp de zi, am văzut mulţi clienţi care vin la Affogato. Este o cupă generoasă de vanilie cu un dublu shot de espresso, cafea de specialitate în aceeaşi ceaşcă. 

Drumul de la îngheţata vândută la tonetă la îngheţata artizanală a fost lung

Drumul de la îngheţata vândută la tonetă, disponibilă doar în câteva sortimente, la îngheţata artizanală a fost lung. Un lucru a rămas la fel: gustul delicios topeşte orice împotrivire! Consistenţa lactatelor şi prospeţimea fructelor fac diferenţa între o aromă banală şi una premium, dar şi preţul este unul pe măsură!

Ciprian Sălceanu, proprietar gelaterie: Toată îngheţata pe care o vindem este produsă aici, în laboratorul nostru. Clienţii noştri sunt foarte atenţi la ingredientele pe care le punem în îngheţată. Cea mică costă 13 lei, cea mare 26 de lei. Un kilogram de îngheţată de luat acasă costă 140 de lei. 

România a produs în 2021, 33,7 milioane de litri de îngheţată, cu o valoare totală de 73 de milioane de euro. În volum, România a importat aproape 30 de milioane de kilograme de îngheţată în acelaşi an, arată cele mai recente date. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri economice » Desertul italienesc care i-a vrăjit pe români: "Am văzut mulţi clienţi care vin pentru asta". Cum se prepară