Video Cât costă o cupă de îngheţată cu lemn dulce, trandafir picant, prosecco sau gin. Românii încep să prefere aromele cât mai exotice
Îngheţată cu lemn dulce, trandafir picant, prosecco sau gin. Românii descoperă şi îndrăgesc noi arome de îngheţată. Costă mai mult decât clasicele gusturi de vanilie sau ciocolată, dar clienţii spun că experienţa merită toţi banii.
De când a descoperit îngheţata artizanală, Maria s-a îndrăgostit de aromele exotice.
"E absolut genială, lemnul dulce este ceva ce nu, e un gust pe care nu-l regăseşti în alte alimente şi faptul că e unic, e o combinaţie de caramel cu ciocolată, cu vanilie, are condimente. Îmi place lavanda, îmi place romul cu stafide, îmi place mango foarte mult.''
Nu este singura care iubeşte un astfel de desert răcoritor. Cei mici sunt şi ei încântaţi de noile gusturi. Gelatierii îşi diversifică reţetele în fiecare an.
Roxana Mihai, gelatier: Ne permitem să facem lămâia cu busuioc, lămâia cu puţin gin, grapefruit, toate fructele combinate cu foarte multe arome, mentă, busuioc, rozmarin, lavandă. Folosim gin, folosim vin, proseccouri deosebite. Gusturile clasice se găsesc peste tot. Le dăm cu un pic mai mult şi să le hidratăm cu coniac.
- Cea mai scumpă îngheţată din lume costă 6.400 de dolari. Desertul se serveşte după instrucţiuni speciale
- O nouă şansă pentru un căprior lovit şi abandonat pe şosea. Helga, o şoferiţă cu inima de aur, l-a salvat de...
- Imagini spectaculoase surprinse în parcurile din Tokyo. Florile de cireş au transformat locul într-un peisaj de...
- O plantă rară, păzită zi și noapte într-o pădure din Târgu-Jiu. Cristi: "I se mai spune și floarea de șah"
- Reuniţi de destin, după 8 decenii. Cum s-au întâlnit la 95 de ani doi iubiţi din copilărie, datorită unei...
Prosecco şi gin la cornet, noua modă în materie de îngheţată
Creatorii sortimentelor deosebite de delicii la cornet folosesc des alcoolul. Deşi utilizate în cantităţi mici, produsele nu sunt destinate copiilor.
Jaber, gelatier: De exemplu, facem din strugure de Hamburg. Vinul acela. Este delicios.
Sarolta Salamon, gelatier: Facem combinaţii de cocktail. Cum ar fi Mohito sau Cuba Libre, dar şi căpşună cu Prosecco.
O cupă costă 10-12 lei, în funcţie de sortiment. Românii mănâncă aproximativ 130 de grame de îngheţată pe lună. Aromele preferate rămân în continuare vanilia şi ciocolata.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰