Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o cupă de îngheţată cu lemn dulce, trandafir picant, prosecco sau gin. Românii încep să prefere aromele cât mai exotice

Îngheţată cu lemn dulce, trandafir picant, prosecco sau gin. Românii descoperă şi îndrăgesc noi arome de îngheţată. Costă mai mult decât clasicele gusturi de vanilie sau ciocolată, dar clienţii spun că experienţa merită toţi banii.  

Alin Stan
de Alin Stan

la 11.06.2023, 20:43

Vezi și

De când a descoperit îngheţata artizanală, Maria s-a îndrăgostit de aromele exotice.  

"E absolut genială, lemnul dulce este ceva ce nu, e un gust pe care nu-l regăseşti în alte alimente şi faptul că e unic, e o combinaţie de caramel cu ciocolată, cu vanilie, are condimente. Îmi place lavanda, îmi place romul cu stafide, îmi place mango foarte mult.''

Nu este singura care iubeşte un astfel de desert răcoritor. Cei mici sunt şi ei încântaţi de noile gusturi. Gelatierii îşi diversifică reţetele în fiecare an. 

Roxana Mihai, gelatier: Ne permitem să facem lămâia cu busuioc, lămâia cu puţin gin, grapefruit, toate fructele combinate cu foarte multe arome, mentă, busuioc, rozmarin, lavandă. Folosim gin, folosim vin, proseccouri deosebite. Gusturile clasice se găsesc peste tot. Le dăm cu un pic mai mult şi să le hidratăm cu coniac.

Pe acelaşi subiect

Prosecco şi gin la cornet, noua modă în materie de îngheţată

Creatorii sortimentelor deosebite de delicii la cornet folosesc des alcoolul. Deşi utilizate în cantităţi mici, produsele nu sunt destinate copiilor. 

Jaber, gelatier: De exemplu, facem din strugure de Hamburg. Vinul acela. Este delicios.

Sarolta Salamon, gelatier: Facem combinaţii de cocktail. Cum ar fi Mohito sau Cuba Libre, dar şi căpşună cu Prosecco. 

O cupă costă 10-12 lei, în funcţie de sortiment. Românii mănâncă aproximativ 130 de grame de îngheţată pe lună. Aromele preferate rămân în continuare vanilia şi ciocolata. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Cât costă o cupă de îngheţată cu lemn dulce, trandafir picant, prosecco sau gin. Românii încep să prefere aromele cât mai exotice