Antena Meniu Search
x

Dracula, ambasadorul României în toată lumea! Autorităţile vor să atragă la noi şi filmele de la Bollywood

Dracula va fi ambasadorul României în toată lumea! E planul Ministerului Turismului, care vrea să atragă străini în ţară folosind imaginea celebrului vampir.

Vezi și

Dracula va fi ambasadorul României în toată lumea! Este planul Ministerului Turismului, care vrea să atragă străini în ţara noastră folosind imaginea celebrului vampir din Carpaţi. În plus, autorităţile vor să aducă filmele de la Bollywood pe plaiurile româneşti, într-un proiect care ne va costa în 2018 cu aproape 40 procente mai mult decât anul acesta.

Povestea celui mai cunoscut vampir din lume este reinterpretată aproape în fiecare an, pe marile ecrane, chiar şi în variantă bollywoodiană.

Acum, Dracula devine sursă de inspiraţie şi pentru Ministerul Turismului. În 2018, Contele va promova România peste mări şi ţări, tocmai în India. Reprentanţii ministerului au avut deja o deplasare în New Delhi, pentru a-i convinge pe indieni că ţara noastră merită vizitată.

CRISTINA TARTEAŢĂ, secretar de stat în Ministerul de Turism:

Cea mai eficientă modalitate de promovare a unei destinaţii pe piaţa din India ar fi cea a filmelor pentru că ei sunt extrem de dornici de a merge prin aceleaşi locuri prin care actorii lor celebrii au fost.

N-ar fi pentru prima oară când meleagurile noastre ar deveni platouri de film pentru actorii de la Bollywood. În urmă cu 5 ani, celebrul Salman Khan a filmat mai multe scene în Sighişoara şi Sibiu. Şi a fost mereu înconjurat de aparate foto.

CRISTINA TARTEAŢĂ, secretar de stat în Ministerul de Turism:

S-au stabilit şi contacte cu compania noastră aviatică Tarom, au fost discuţii în vederea unei viitoare posibile directe curse între Bucureşti şi New Delhi.

Tour-operatorii care promovează turismul în România sunt extrem de încântaţi de ideea Ministerului Turismului.

GHEORGHE FODOREANU, tour operator:

Alegerea lor face parte dintr-un context mai larg de penetrare a produsului artistic românesc pe piaţa Indiei. Gândiţi-vă că India ajunge în curând ţara cea mai numeroasă din lume, iar dacă ne vin pe lume 0,001 din populaţia Indiei şi nu o să avem unde să-i cazăm!

În 2017, România a stabilit un nou-record la numărul de turişti străini - aproape 2,6 milioane ne-au vizitat ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Dracula, ambasadorul României în toată lumea! Autorităţile vor să atragă la noi şi filmele de la Bollywood