Antena Meniu Search
x

Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, mesaj dur pentru români: "Cei care aveţi 40-50-60 de ani, nu o să apucaţi pensia, o să muriţi înainte!"

Dragoş Damian, CEO-ul companiei Terapia Cluj, spune că românii care au între 40-60 de ani nu vor apuca să se bucure de reforma pensiilor anunţată prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 17:04

Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, mesaj dur pentru români: "Cei care aveţi 40-50-60 de ani, nu o să apucaţi pensia, o să muriţi înainte!"
- Captură Facebook

Dragoş Damian a postat pe contul său de Facebook în care avertizează că românii nu vor ajunge să se bucure de banii trimişi de Uniunea Europeană şi pe care guvernul vrea să-i investească în reforma pensiilor.

"Cei care aveţi 40-50-60 de ani, nu o să apucaţi pensia, o să muriţi înainte! PNRR, Money for Nothing – vor fi rambursaţi din contribuţia de 25% la pensiile de care n-o să ne bucurăm la actuala speranţă de viaţa a românilor", a scris CEO-ul Terapia Cluj.

Dragoş Damian face această predicţie bazându-se pe situaţia demografică a României, precum şi pe situaţia sistemul medical din ţară.

"Este vorba despre reforma sistemului de pensii. Au fost zilele trecute in presa comentarii si sugestii legate de reforma sistemului de pensii. Eu am sa fac un comentariu medical. Speranta de viata in Romania a unui copil nascut astazi (atentie la nuanta, astazi!) este de sub 75 de ani iar speranta de viata activa, sanatoasa, este de sub 65 de ani. Speranta de viata a celor nascuti in urma cu 50-60 de ani, care inca sunt in campul muncii, este mult mai redusa. Astfel incat, cu varsta de pensionare de astazi, mai mult ca sigur ca “decreteii” nu vor prinde prea multi ani de pensie, iar cei care au peste 40 de ani acum si contempleaza o varsta de pensionare de 70 de ani, vor pati la fel. Multumiti sistemului sanitar.

Asadar, stimati comentatori, contributia la pensii, chiar daca sistemul se doreste a fi reformat, nu sunt bani pentru batranete - cel putin nu a romanilor de 40-50-60 de ani care vor muri inainte de a ajunge la pensie - ci bani pentru ca Romania sa-si plateasca imprumuturile si deficitele, la care se vor adauga acum si imprumuturile din PNRR. Miscarile prin piloni, disparitia pensionarii anticipate, interzicerea cumulului sau disparitia pensiilor speciale, chiar daca corecteaza inechitati, au doar menirea de a colecta mai multi bani", a mai scris acesta pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, mesaj dur pentru români: "Cei care aveţi 40-50-60 de ani, nu o să apucaţi pensia, o să muriţi înainte!"