Antena Meniu Search
x

Video Dramele din spatele falimentului City Insurance. O familie a rămas pe străzi după casa le-a fost distrusă în incendiu: "Eu am rămas pe loc, legată de acestă asigurare"

O familie risca să petreacă iarna sub cerul liber. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu şi oamenii se vor apuca târziu de reconstrucţie, pentru că reprezentantul firmei de asigurări a venit să constate paguba de abia sâmbătă, cu întârziere. Asigurarea e făcută la City Insurance, firmă aflată în faliment, al cărei portofoliu a fost preluat de Fondul de Garantare. Doar că fondul are prea multe dosare de analizat şi prea puţini angajaţi care să facă asta.

de Cristi Georgescu

la 12.10.2021, 14:41

În doar câteva clipe, toată agoniseala de-o viaţă s-a făcut scrum. Oamenii au scăpat din incendiu, dar casa n-a mai putut fi salvată. "Aici era sufrageria, a ars şi televizorul, şi laptopul", a declarat Marcela Fărcuș, una dintre persoanele păgubite. Pe lângă asigurarea obligatorie de locuinţă, femeia făcuse şi una opţională prin care ar trebui să primească despăgubiri de până la 35.000 de euro. Doar că poliţa a fost încheiată la City Insurance.

În urma incendiului, acoperişul şi scheletul din lemn s-au prăvălit peste toate obiectele din dormitor. ca să înţelegeţi exact, niciun element nu trebuie mutat de la locul lui până când un inspector de daune va veni să constate pentru ca familia să primească despăgubirea în urma asigurării. "Eu am încercat să fac nişte poze, nişte înregistrări, să contactez un alt inspector...dar nu se ia în consideraţie", mai spune Marcela Fărcuș.

Familia risca să întâmpine iarna fără un acoperiş deasupra capului

La aproape o lună de la incendiu, de abia sâmbătă un inspector de asigurări a ajuns aici. "Fiind foarte multe cereri înregistrate, sunt sigur că poate dura până la 90 de zile prezenţa unui reprezentant care să stabilească valoarea unor astfel de despăgubiri", a declarat Dan Gaspar, avocat.

După falimentul City Insurance, tot portofoliul a fost preluat de Fondul de Garantare. Mii de dosare aşteaptă acum să fie analizate de cei 67 de angajaţi ai fondului. Fondul de Garantare a Asiguraţilor a inițiat procedura efectuării constatărilor în teritoriu treptat, pe măsură ce au fost angajați inspectori specializați. Fiind o schemă de garantare și nu un asigurător, Fondul are o schemă de personal care, la apariția unui faliment în asigurări, se extinde în funcție de necesități, cu un număr limitat de posturi de inspectori daune, lichidatori daune etc. Reprezentanţii Fondului de garantare spun că primele plăţi către păgubiţii City Insurance vor fi făcute abia din 29 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Dramele din spatele falimentului City Insurance. O familie a rămas pe străzi după casa le-a fost distrusă în incendiu: "Eu am rămas pe loc, legată de acestă asigurare"