Antena Meniu Search
x

După 25 de ani, o STAŢIUNE turistică din România "reînvie"! Iată ce servicii oferă

Mica staţiune turistică din Transilvania, Sugaş Băi, s-a schimbat complet în ultimii doi ani, datorită unor proiecte derulate de autorităţile locale

Mica staţiune turistică din Transilvania, Sugaş Băi, s-a schimbat complet în ultimii doi ani, datorită unor proiecte derulate de autorităţile locale

Mai întâi, autorităţile au cumpărat de la omul de afaceri Ioan Neculaie mai multe obiective turistice lăsate în paragină după privatizare, printre care un restaurant, o mofetă (o bază în care sunt valorficate beneficiile mofetei, un produs gazos folosit în terapeutica bolilor pulmonare, reumatice și ale circulației sângelui, conținând în principal dioxid de carbon), o bază de agrement şi un mic hotel.

Anul trecut, în cadrul unui proiect realizat cu fonduri europene, numit "Drumul apelor minerale", a fost deschis un centru spa care include două bazine (unul cu apă rece, unul cu apă caldă), băi turceşti, saune finlandeze şi o sală de fitness, relatează agerpres.ro.

La sfârşitul acestei luni vor fi încheiate şi lucrările la un teren de minigolf cu 18 piste, un teren de tenis, un teren pentru sporturi extreme (cu rampă de racing pentru ciclişti, plasă de căţărat, trambulină pentru copii, cablu de acrobaţie şi teren artificial de escaladă).

Baza de tratament a staţiunii a fost reabilitată şi dotată cu băi galvanice, saună, aparate de kinetoterapie, electroterapie, magnetodoaflux, masaj, hidromasaj. În clădirea fostului restaurant a fost amenajat un spaţiu de agrement cu mese de tenis, aparate de fitness şi jocuri recreative.

Potrivit autorităţilor locale, întreaga bază de agrement a staţiunii (care include, printre altele, şi două pârtii de schi) va fi administrată de o firmă înfiinţată de Primărie. Această societate va angaja personalul necesar, din rândul locuitorilor din Sfântu Gheorghe (municipiul în a cărui administrare de află staţiunea) şi din împrejurimi.

Sugaş Băi se află la o altitudine de 747m, în Munţii Gurghiului.

Distanţa faţă de marile oraşe:

200 km din Bucureşti

35 km din Braşov

276 km din Cluj Napoca

283 km din Iaşi

450 km din Timişoara

295 km din Craiova

426 km din Constanţa

166 km din Sibiu

243 km din Galaţi

140 km din Ploieşti

156 km din Bacău

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » După 25 de ani, o STAŢIUNE turistică din România "reînvie"! Iată ce servicii oferă