Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Educația financiară la copii. Cum pot învăța cei mici să folosească banii

Banii pot strica copiii! Este avertismentul pe care-l dau specialiştii în educaţie financiară. Încă de la 3 ani, cei mici ar trebui să fie introduși în activităşile ce ţin d ecumpărătuti.

de Redactia Observator

la 20.05.2018 , 02:00

Banii pot strica copiii! Este avertismentul pe care-l dau specialiştii în educaţie financiară. Încă de la 3 ani, cei mici ar trebui să fie introduși în activităşile ce ţin d ecumpărătuti. Ba chiar mai mult, să econimosească şi odată ce cresc să investească într-o pasiune. În scolile private, există cursuri de educaţie financiara. În unităţile de învăţământ de stat, se consideră o materie neimportantă.

La doar cinci ani, Elena ştie deja să-şi gestioneze bugetul. La cumpărături, merge cu propriul portofel. Şi studiază cu atenţie fiecare jucărie, înainte să aleagă ce-şi permite. O ajută experienţa mamei ei, care a lucrat 18 ani în sistemul bancar şi care acum îi face educaţie financiară şi fetiţei.

Educaţia financiară lipseşte încă din şcolile şi grădiniţele de stat. Doar în cele private, copiii învaţă noţiunile elementare, intrând în diferite roluri, precum cel de pizzer sau ospătar.

Vezi și

Este şi vârsta la care copiii încep să cumpere impulsiv, spun specialiştii. Nu şi dacă înţeleg valoarea banilor.

Specialiştii mai au un sfat preţios pentru părinţi: nu le oferiţi copiilor recompense în bani atunci când îşi fac doar datoria, precum lecţiile sau simpla igienă. Îi puteţi răsplăti, în schimb, pentru micile sarcini casnice, adecvate vârstei lor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri economice » Educația financiară la copii. Cum pot învăța cei mici să folosească banii