Antena Meniu Search
x

Efectele crizei energetice. Primăria Capitalei caută firme care să decoreze cu luminiţe LED centrul oraşului de sărbători

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că PMB caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului ornamental şi festiv, exclusiv cu decoraţiuni LED, pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Primăria Capitalei are doar 2.900 de decoraţiuni LED, mai economice, dar acestea sunt insuficiente.

de Redactia Observator

la 20.10.2022, 11:09

Efectele crizei energetice. Primăria Capitalei caută firme care să decoreze cu luminiţe LED centrul oraşului de sărbători
Târgul de Crăciun din Bucureşti, 2021, Piaţa Universităţii - Inquam Photos / George Călin

Criza energetică din Europa afectează şi luminiţele de Crăciun. Iluminatul festiv creşte în Bucureşti cu 1% consumul de energie în decembrie, motiv pentru care primăria caută parteneri care să  vină cu tehnologie LED, cu un consum eficient, pentru a decora Bucureştiul de Sărbători.

"Primăria Capitalei caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului ornamental şi festiv, exclusiv cu decoraţiuni LED. Invit instituţiile publice şi/sau private interesate să depună propuneri de proiecte până pe 31 octombrie, iar în baza acestui parteneriat să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă.

Ţinem cont de contextul internaţional şi de recomandările europene de reducere a consumului energetic, motiv pentru care acordăm o atenţie deosebită consumului de energie generat de acest proiect. Avem astfel în vedere numai soluţii cu tehnologie LED şi cu un consum eficient”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook. 

El a mai spus că în acest fel este estimat că „energia electrică utilizată de iluminatul festiv pe întreg teritoriul Municipiului Bucureşti reprezintă o creştere cu maxim 1%, faţă de nevoia din luna decembrie, pentru asigurarea iluminatului stradal”. "Prin această iniţiativă se doreşte implementarea unor soluţii integrate, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decoraţiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului Bucureşti”, a conchis edilul general.

Nu suntem singurii afectaţi. Tot din cauza facturilor la energie şi a reducerii consumului de curent, Târgul de Crăciun de la Budapesta, unul dintre cele mai frumoase din Europa, ar putea fi anulat anul acesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Efectele crizei energetice. Primăria Capitalei caută firme care să decoreze cu luminiţe LED centrul oraşului de sărbători