Antena Meniu Search
x

Video Ei sunt românii cărora li se vor mări salariile cu 50% în această lună. Guvernul a aprobat un proiect de OUG

Salariile bugetarilor ar putea creşte din acestă lună cu până la 50%. Guvernul a aprobat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, publicat de ministerul Muncii, care urmează să intre în vigoare în perioada următoare.

Alin Stan
de Alin Stan

la 08.08.2022, 16:50

Vezi și

În această lună ar trebui să fie majorate salariile bugetarilor cu aproximativ 50%. Vorbim despre cei care lucrează cu fonduri europene nerambursabile.

Mai există o creştere şi de 15 procente, pentru cei care lucrează în Ministerul Finanţelor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, sau Ministerul Muncii.  

Deşi guvernanţii spun că vor să reducă din cheltuielile bugetare, argumentul ar fi faptul că salariile angajaţilor de la stat nu au mai fost majorate de 2 ani. 

De ce sunt mărite salariile bugetarilor

Totodată, putem menţiona faptul că motivarea guvernanţilor a fost legată de creşterea preţurilor la energie, scăderea puterii de cumpărare, dar şi criza economică provocată de Covid-19. 

Există însă şi categorii de angajaţi din sistemul public care nu vor beneficia de această majorare: este vorba despre cei care lucrează în administraţiile publice locale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Ei sunt românii cărora li se vor mări salariile cu 50% în această lună. Guvernul a aprobat un proiect de OUG