Elon Musk a pierdut 100 de miliarde de dolari în doar un an. Pe ce loc se află acum în topul celor mai bogați oameni de pe pământ
Anul trecut, averea netă a lui Elon Musk a depășit $300 miliarde de dolari, aducându-i acestuia titlul de cel mai bogat om din istorie. Din nefericire pentru acesta, în aproximativ 11 luni peste $100 miliarde de dolari din această valoare netă istorică au dispărut. Începând de joi, averea netă a lui Musk a ajuns la aproximativ doar $209,4 miliarde de dolari, cu 35% mai mică față de anul anterior, notează Futurism.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Averea lui Musk este încă atât de mare încât, chiar și după ce a pierdut 100 miliarde de dolari, el este în continuare cel mai bogat om din lume. Jurnaliștii americani sunt de părere că, într-o mai mică sau mai mare măsură, situația în care se află acum miliardarul se datorează chiar acțiunilor haotice ale acestuia din ultimele luni.
Achiziția Twiiter, marea problemă a lui Elon Musk
Chiar și așa, americanii sunt de părere Musk nu ar fi devenit niciodată atât de bogat dacă nu ar fi fost prezența sa online profund haotică. Utilizarea Twitter-ului pentru a atrage atenția și agita a contribuit fără îndoială la relevanța sa culturală care i-a adus, în cele din urmă, sprijinul fanilor și, mai ales, al investitorilor.
Pierderile din ultimele luni au de-a face, speculează specialiștii, cu încercările lui Musk de a cumpăra Twitter. El nu poate asigura banii necesari singur, și cel puțin unul dintre investitorii săi a declarat public că el și alții doresc să iasă din afacere.
"Problema pentru investitorii Tesla este că este posibil ca Musk să finanțeze preluarea Twitter prin vânzarea de acțiuni", a declarat Dan Ives, analist al Wedbush, pentru Forbes, care a adăugat că această înțelegere va fi considerată "una dintre cele mai proaste și mai supraevaluate tranzacții din istoria pieței".
Pe lângă problemele pe care firmele lui Musk se confruntă din cauza încercării acestuia de a prelua Twitter, acestea se confruntă și cu dificultățile cauzate de condițiile economice din prezent. Acestea fiind vizibile mai ales în cazul uzinelor, afectate de problemele cu lanțurile de aprovizionare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰