Antena Meniu Search
x

Energia eoliană a redevenit cea mai importantă sursă de energie a Germaniei după aproape 3 ani

Aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestrul din 2023 a venit de la energia eoliană, arată datele publicate miercuri, turbinele eoliene depăşind cărbunele şi devenind cel mai mare furnizor de energie al ţării, transmite Reuters. Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, faţă de 30% în cazul cărbunelui, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis). A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene, conform Agerpres.

de Redactia Observator

la 07.06.2023, 15:31

Turbine eoliene pe un câmp
Energia eoliană, cea mai importantă sursă de energie a Germaniei în primele luni din 2023 - Shutterstock

Aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestrul din 2023 a venit de la energia eoliană, arată datele publicate miercuri, turbinele eoliene depăşind cărbunele şi devenind cel mai mare furnizor de energie al ţării, transmite Reuters. Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, faţă de 30% în cazul cărbunelui, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis). A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene.

Sursele convenţionale de energie - cărbune, gaz şi energia nucleară - încă reprezintă peste jumătate din producţia de electricitate din Germania (51,4%, în uşoară scădere faţă de anul trecut (52,9%), conform Destatis. Germania vrea să genereze cel puţin 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030. Ultimele centrale nucleare au fost închise în aprilie, iar producţia de cărbune este în declin constant. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Energia eoliană a redevenit cea mai importantă sursă de energie a Germaniei după aproape 3 ani