Antena Meniu Search
x

Video Facturile emise cu întârziere de către furnizori nu vor mai fi eşalonate. Deputații votează astăzi Legea energiei

După săptămâni întregi de negocieri şi modificări, guvernanţii au ajuns în sfârşit la o înţelegere în privinţa tarifelor pentru energia electrică.

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 08:21

Vezi și

Astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor va fi votată ordonanţa care stabileşte că, de la 1 ianuarie, preţul maxim la energie electrică va fi de 1,30 lei pe kilowatt oră pentru toţi utilizatorii, indiferent de nivelul de consum.

Şi nu e singura modificare adusă proiectului iniţial. Astfel, cei care consumă până la 100 kWh oră vor plăti doar 68 de bani, cei care consumă între 100 şi 255 kWh oră vor achita o factură calculată la 80 de bani pe kWh, iar între 255 şi 300 de kWh oră vor plăti 1 leu şi 30 de bani pentru tot ce depăşeşte 255 de lei pe kWh oră.

Dar, dacă există un consum de peste 300 de kWh oră, atunci toată factura se calculează la preţul de 1 leu şi 30 de bani. Alte noutăţi din lege se referă la faptul că tarifele plafonate pentru clienții casnici vor fi valabile pentru un singur loc de consum.

De asemenea, facturile din 2023 nu se vor mai raporta la consumul din anul precedent, ci se va lua în calcul indexul. Deşi în proiectul iniţial cei din coaliţie spuneau că dacă factura la energie întârzie mai mult de trei luni, clienții casnici vor avea posibilitatea să plătească eșalonat, acum această prevedere a dispărut din ordonanţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Facturile emise cu întârziere de către furnizori nu vor mai fi eşalonate. Deputații votează astăzi Legea energiei