Antena Meniu Search
x

Video Fără păcănele și pariuri sportive în orașe. Patronii cazinourilor anunță că statul va pierde taxe de 1,6 miliarde de euro

Sălile de jocuri de noroc ar putea fi mutate în afara localităților. Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat. De asemenea, acestea vor putea funcționa doar la cel puțin 50 de metri de limita teritorială a localităților.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 07.09.2023, 09:40

Vezi și

Simona Vasiac, reporter Observator: "Proiectul de lege prevede faptul ca sălile de noroc și păcănele să fie situate la o distanță mai mare de 300 de metri de școli, parcuri sau locuri de joacă. De asemenea, licențele de autorizare ar putea fi primite de către reprezentanții acestei industrii doar în funcție de numărul de locuitori. Aceștia sunt cei care atrag atenția că o astfel de lege ar lăsa fără locuri de muncă aproximativ 40.000 de persoane, iar la bugetul de stat nu se vor mai colecta 1,6 miliarde de euro. Pe de altă parte, ultimele studii arată că aproximativ 100.000 de români sunt dependenți de jocuri de noroc și pariuri sportive. Pentru a deveni lege, proiectul de lege trebuie aprobat și de Camera Deputaților și apoi promulgat de președinte."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Fără păcănele și pariuri sportive în orașe. Patronii cazinourilor anunță că statul va pierde taxe de 1,6 miliarde de euro