Antena Meniu Search
x

Video Festivalul vinurilor de calitate, la Ploieşti: 22 de crame şi-au prezentat producţiile. Petre Daea: "E o platformă de promovare pentru ţară"

Judeţul Prahova își promovează timp de două zile, la Ploiești, cele mai alese vinuri. Iar de la eveniment nu a lipsit nici ministrul Agriculturii... Petre Daea i-a încurajat pe producătorii din zonă şi spune că este convins că aroma unică a vinurilor româneşti va fi recunoscută şi peste hotare. Festivalul la care participă peste 20 de producători îşi aşteaptă şi astăzi vizitatorii pasionaţi. 

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 13:50

Vezi și

Timp de câteva zile, Ploieşti a devenit capitala ...vinurilor de calitate. Selecţii exclusiviste şi vinuri de colecţie au fost expuse pe standurile celor 22 de crame prezente la festival.

Vladimir Paraschiv, reprezentant cramă: Avem expuse vinuri albe, vinuri rose şi vinuri roşii, începând din anii 2013 până în 2021. Anul acesta producţia promite, via promite. 

Dan Ciomag, reprezentant cramă: Am venit cu 5 vinuri. Vinuri produse în crama noastră, produse în plantaţiile noastre. Avem 11 hectare de vie, dintre care predomină mai mult soiurile roşii, la albe avem Sorignon Blanc, un soi semi aromat şi tămâioasă româneasă. 

Petre Daea, ministrul Agriculturii: Nu. Nu mă surprindeţi. Mă încântaţi!

Pe acelaşi subiect

Petre Daea: E o platformă de promovare pentru ţară

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, nu a lipsit nici el de la deschiderea evenimentului... este mândru de producţia viţei de vie româneşti şi convins de potențialul major al cramelor din ţara noastră. 

Petre Daea, ministrul Agriculturii: E o platformă de promovare pentru ţară, vinurile pleacă, circulă. Şi aceste vinuri pleacă cu emblema României. Şi la întâlnirea cu vinul peste graniţe este bucuria fiecăruia şi din acest punct de vedere iată că ne interesează şi nu numai că ne interesează, ne şi preocupă şi prezenţa mea confirmă acest lucru. În viticultura din România am investit aproximativ un miliard de euro şi iată că se vede.

Marin Ion, organizator: Anul acesta sperăm să fie unul şi mai reuşit, pentru că sunt mult mai mulţi participanţi, societăţi private din podgoria Dealul Mare din judeţul Prahova. 

Festivalul îşi aşteaptă vizitatorii şi astăzi. Accesul este gratuit, iar pasionaţii de vinuri pot degusta aici cele mai bune vinuri produse ale podgoriilor din zonă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Festivalul vinurilor de calitate, la Ploieşti: 22 de crame şi-au prezentat producţiile. Petre Daea: "E o platformă de promovare pentru ţară"