Antena Meniu Search
x

Video Creaţii spectaculoase cu parfum de bujor. Florile au colorat Bucureştiul şi Timişoara şi au adus la viaţă un tărâm de poveste

Un weekend al culorilor şi miresmelor, de asta au parte atât timişorenii cât şi bucureştenii. La Agronomie, oamenii pot admira explozia de bujori proaspăt înfloriţi. Planta a fost declarată simbol naţional al României anul trecut, iar acum autorităţile se gândesc să organizeze şi un Festival al Bujorului. La Timişoara, cei mai buni artişti florali s-au adunat să-şi prezinte creaţiile spectaculoase. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 20.05.2023, 21:06

Vezi și

Alice în Grădina Minunilor este doar una din creaţiile spectaculoase care transformă, în acest weekend, cel mai frumos parc din Timişoara într-un tărâm de poveste. "Mi-a plăcut Cenuşăreasa, de exemplu, este foarte frumoasă, are şi accesorii", mărturiseşte o femeie. "Facem un adevărat Festival al Florilor, într-un adevărat sens al cuvântului. Am adunat aici foarte mulţi oameni pasionaţi de flori, care împart publicului larg această bucurie pe care florile ne-o dau", spune Anca Vlad, organizator.

Cele mai încântate sunt fetiţele, care au pleacat de la Festival cu multe poze şi cu părul acoperit de coroniţe înflorate. Nu doar copiii se bucură de accesoriile speciale. "După zilele ploioase din ultima perioadă, asta să ne fie singura umbrelă de care mai avem nevoie. Este din flori şi ne pune în evidenţă cele mai vii ţinute", arată Iulia Pop, reporter Observator. 

De la festival nu lipsesc nici simbolurile naţionale. Un costum popular bănăţean din plante şi un pod cu bujori.

Bujorul, floarea noastră naţională

Bujorul este sărbătorit şi în Capitală. Zeci de oameni vin în aceste zile la Agronomie să admire florile colorate şi să le fotografieze. "Avem o colecţie de bujori, peste 88 de soiuri şi hibrizi şi 6 specii de bujori. Este cel mai superb soi după părerea mea. Coral Charm se numeşte. Aproape că seamnănă cu penele de la flamingo, petalele", spune Sorina Petra, prodecan Facultatea de Horticultură.

"Sunt atât de frumoşi încât zici că sunt ca nişte pene. Sunt pufoşi dacă pui mâna pe ei", spun două fetiţe. Vizitatori pot lua şi acasă bujori pentru a-i planta în grădină. Un ghiveci costă 50 de lei. Bujorul a fost declarat oficial floarea naţională a României anul trecut, iar acum a fost lansat şi un timbru dedicat bujorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Creaţii spectaculoase cu parfum de bujor. Florile au colorat Bucureştiul şi Timişoara şi au adus la viaţă un tărâm de poveste