Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fiscul american susține că Microsoft datorează 29 de miliarde de dolari în taxe neplătite între 2004 și 2013

IRS, fiscul american, a anunţat că compania tehnologic fondat de Bill Gates, Microsoft, datorează guvernului SUA 28,9 miliarde de dolari,la care se adaugă și penalitățile. Această sumă impresionantă reprezintă taxe suplimentare pe care gigantul tehnologic nu le-ar fi achitat între 2004 şi 2013, transmite BBC.

de Redactia Observator

la 12.10.2023 , 17:10

Microsoft
Fiscul american susține că Microsoft datorează 29 de miliarde de dolari în taxe neplătite între 2004 și 2013 - Shutterstock

După cum au transmis autorităţile fiscale, această datorie a fost calculată după ce inspectorii au verificat modul în care Microsoft îşi distribuie profiturile pe care le face în diferite ţări şi jurisdicţii. Cu toate acestea, gigantul a transmi că problemele semnalate de IRS vizează fapte din trecut şi nu reprezintă practicile sale curente. 

De-a lungul timpului, criticii din toată lumea au atras atenția asupra faptul că companiile din sectorul tehnologic au apelat la optimizări fiscale pentru a nu plăti taxele pe care ar fi trebuit să le plătească în țările din Occident. 

Microsoft susține faptul că a plătit taxele și impozitele pe care le-a datorat în SUA și în întreaga lume. În plus, a adăugat faptul că este de părere că orice impozite datorate după audit vor fi reduse cu până la 10 miliarde de dolari pe baza legilor fiscale adoptate de fostul președinte Donald Trump.

Articolul continuă după reclamă

Alte firme din sectorul tehnologic, cum ar fi Amazon și Facebook, au fost țința unor audite fiscale care au stabilit că trebuie să plătească mai multe taxe. Trebuie subliniat că aceasta nu este prima dată în acest an când Microsoft a avut de-a face cu autoritățile americane. Mai exact, în iunie a fost de acord că plătească o amendă de 20 milioane de dolari după ce Comisia Federală pentru Comerț a stabilit că modul în care a colectat datele copiilor care și-au făcut conturi de Xbox a fost ilegal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri economice » Fiscul american susține că Microsoft datorează 29 de miliarde de dolari în taxe neplătite între 2004 și 2013