Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu revine cu noi declarații despre creșterea alocațiilor copiilor: "Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt"

Ministrul Finanţelor anunţă că alocaţiile vor creşte, la 1 august, cu un procent cuprins între 15% şi 20% și că Guvernul intenționează să le dubleze "într-un timp foarte scurt".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.07.2020, 07:12

Florin Cîțu spune că alocații copiilor vor fi dublate într-un timp foarte scurt
Florin Cîțu revine cu noi declarații despre creșterea alocațiilor copiilor: Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Luni seară, ministrul Finanțelor declara că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent în jurul a 15%.
  • Violeta Alexandru a anunţat că Guvernul are în lucru un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru majorarea alocaţiilor

Florin Cîţu spune că alocațiilor nu pot fi dublate în acest an, din cauza contextului economic global "îngrozitor". Ministrul a precizat că această majorare este un "efort enorm pentru buget" și că acești bani puteau să meargă la investiții.

”Este puţin mai mult de 15%. Alocaţiile nu se pot dubla. Această lege a trecut prin Parlament fără sursă de finanţare, la fel ca legea cu pensiile. Noi nu am atacat la CCR dublarea alocaţiilor, noi am atacat decizia Parlamentului de a spune că nu putem proroga. CCR a spus că Parlamentul poate să decidă să nu proroge o lege.

Vom creşte alocaţiile, vom anunţa în şedinţa de Guvern în câteva zile. PNL a dublat alocaţiile acum un an şi am fi vrut şi acum să putem să dublăm alocaţiile. Nu este o problemă că nu dorim. În acelaşi timp, suntem într-un context dificil, un context global economic îngrozitor. Dorim să le dublăm, dar vom avea o creştere la 1 august, vom avea una substanţială la 1 ianuarie şi încă una anul viitor. Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt. Vom merge acum între 15 şi 20%.

În acest proiect de lege vine şi creşterea din ianuarie şi anul viitor. Vom dubla alocaţiile într-o perioadă foarte scurtă. Este un efort enorm pentru buget. Aceştia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiţii, investiţii care ar fi putuit garanta creşteri şi plata de alocaţii în viitor”, a declarat Florin Cîţu, potrivit news.ro.

Luni seară, ministrul Finanțelor declara că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”, în timp Ludovic Orban preciza că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.

Aseară, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că Guvernul are în lucru un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru majorarea alocaţiilor, însă scenariul este de etapizare a procentului de 100% pentru următorii ani.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Florin Cîțu revine cu noi declarații despre creșterea alocațiilor copiilor: "Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt"