Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu este de acord cu "transparentizarea bacşişului", dar are rezerve în privinţa impozitării acestuia

Premierul Florin Cîţu a declarat că este de acord cu "o transparentizare a bacşişului", însă are rezerve legate de impozitarea acestuia pentru că atunci când sunt introduse taxe, efectele sunt directe şi indirecte.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 17:35

Premierul României Florin Cîţu, în timpul unei şedinţe de Guvern
Florin Cîţu vrea să afle efectele indirecte ale impozitării bacşişului - Gov.ro

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat despre o propunere lansată de reprezentanţii HoReCa privind impozitarea bacşişului cu 10%, măsură care ar aduce la buget 5 milioane de lei într-un an, şi, în plus, aceştia ar putea oferi salarii mai mari.

El spune că este de acord cu transparentizarea, dar în privinţa impozitării vrea să afle şi care sunt efectele indirecte pe care nimeni nu i le spune deocamdată.

"Aş vrea să discut acest lucru şi cu cei care primesc bacşişul, să văd dacă ei sunt de acord. Eu ştiu această măsură, am mai văzut-o. Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacşişului, dar cu impozitarea, ştiţi foarte bine că am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe şi indirecte şi, până la urmă, aş vrea să ştiu care este impactul indirect şi asta nu îmi spune nimeni deocamdată şi aş vrea să discut cu ei despre asta", a explicat Cîţu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. 

Industria HoReCa, afectată de pandemie

Pe acelaşi subiect

Angajator, caut angajaţi! Deşi mulţi oameni şi-au pierdut locurile de muncă în ultimul an, agenţiile de recrutare spun că le este foarte greu să găsească doritori. Cea mai mare problemă este în HORECA, zona pe care mulţi o evită, tocmai pentru că nu au încredere că locul de muncă le poate oferi stabilitatea de care au nevoie.

Dacă în 2019 industria ospitalităţii număra 400 de mii de angajaţi, acum mai are doar 280 de mii. Locuri libere ar fi, însă nu se înghesuie nimeni să se angajeze. Motivul?

Roxana Draghici, director vânzări: ”Este vorba de neincredere, de siguranța locului de muncă. Candidații au nevoie să simtă că lucrurile s-au stabilizat”.

Pandemia i-a făcut pe oameni să fie mult mai selectivi atunci când îşi aleg locul de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Florin Cîţu este de acord cu "transparentizarea bacşişului", dar are rezerve în privinţa impozitării acestuia