Antena Meniu Search
x

Fostele restaurante McDonald's din Rusia ar putea fi redeschise sub numele de "The Same One" sau "Fun and Tasty"

După ce în luna martie, ca urmare a războiului din Ucraina, McDonald's a decis să își suspende activitatea și, după ce recent, a decis să își înceteze activitățile din Rusia, restaurantele lanțului de fast food au fost preluate de o companie locală. Ca urmare, acestea și locațiile deținute în regim franciză trebuie să funcționeze sub alte nume, fără a folosi produsele sau meniurile fostului proprietar.

de Adrian Popovici

la 27.05.2022, 22:53

McDonald's a anunțat în luna mai că părăsește Rusia.
Restaurante McDonald's din Rusia ar putea fi redeschise sub numele de "The Same One" sau "Fun and Tasty" - Profimedia

Firma care a preluat restaurantele a anunțat că a înregistrat deja câteva opțiuni pentru brandul sub care le va redeschide. Printre denumirile care ar putea să fie folosite se numără: "The Same One", "Fun and Tasty", "Just Like That" și "Open Checkout", notează CNN.

McDonald's, cel mai mare lanț de fast-food, din lume are aproape 850 de restaurante în Rusia și vinde aceste magazine către Alexander Govor, care deține 25 de restaurante în regim franciză. Govor va opera marca sub un nou nume în Rusia, iar altor francizați li se va oferi opțiunea de a lucra sub noul brand.

Plecarea McDonald's din Rusia, un moment istoric

McDonald's  a anunțat la începutul acestei luni că va părăsi Rusia cu totul ca răspuns la războiul din Ucraina care a dus la un val de sancțiuni din partea statelor și brandurilor occidentale. Compania, care deține 84% din restaurantele sale din Rusia, este una dintre cele mai mari mărci internaționale care pleacă din această țară de la începutul invaziei, după 30 de ani de la deschiderea primului punct de lucru.

Războiul început în februarie a reprezentat o lovitură semnificativă pentru McDonald's, care, în ultimul trimestru în Rusia a pierdut 127 de milioane de dolari. Din această sumă, doar 27 de milioane au fost redirecționate către plata salariilor, restul fiind pierderi acumulate din cauza produselor pe care nu le-a comercializat. Compania a avut 847 de restaurante în Rusia la sfârșitul anului trecut, potrivit unui document intern. Împreună cu alte 108 în Ucraina, acestea au reprezentat 9% din veniturile companiei în 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Fostele restaurante McDonald's din Rusia ar putea fi redeschise sub numele de "The Same One" sau "Fun and Tasty"