Antena Meniu Search
x

Video Gata cu radiera și călimara cu cerneală: Cum arată acum ghiozdanul "smart" al unui elev de gimnaziu

Gata cu radiera şi călimara cu cerneală. Acum elevii înghesuie în rucsacuri tablete, stilouri inteligente, boxe portabile, căşti si laptopuri. Pentru astfel de gadgeturi, preţurile pornesc de la opt sute de lei. Reprezentanţii magazinelor spun că vânzările au crescut semnificativ în ultimele două săptămâni.

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 19:45

Vezi și

Radu, elev: Eu m-am pregătit de şcoală şi în prima parte a ghiozdanului am o puzderie de cărţi. În a doua parte o să am nişte gadget-uri pentru şcoală.

În doar câteva zile, Radu se întoarce la şcoală. E deja în clasa a V-a şi ştie ce are nevoie, pe lângă rechizitele obişnuite. Telefon, tabletă cu pix inteligent, căşti, baterie externă, boxă portabilă şi încărcătoare pentru fiecare dintre ele, toate şi-au făcut loc în rucsacul băiatului. 

Radu, elev: La ora de matematică am nevoie de o foaie ca să fac calculele mai simplu. Fără să mai cer o foaie, am direct tableta aceasta. Apăs aici ca să şterg şi este foarte simplu de folosit şi foarte utilă, după părerea mea.

Gadget-uri noi pentru generații noi de elevi

Pe acelaşi subiect

Generaţiile s-au schimbat, la fel şi rechizitele din rucsacul de şcoală, aşa că părinţii se văd nevoiţi să se adapteze noilor tendinţe. 

Cosmin Burducea, director magazin: Părinţii sunt tot mai interesaţi de gadget-uri pentru elevi.

Interesul este mai mare şi părinţii se axează, în momentul când intră în magazin pentru aceste produse - căştile Wireless, tableta, boxa portabilă, smartwatch şi bateria externă.

Părinte: Noi de chinuim cu ei să le cumpărăm caiete, pixuri şi toate cele, dar, în general, copiii din ziua de azi tind spre tehnologia care este acum pe piaţă.

Să ţii pasul cu noutăţile tehnologice nu e însă pentru toate buzunarele

Mihai Caloiu, reporter Observator: O familie va aloca anul acesta, în medie, 800 lei pentru un ghiozdan complet echipat şi îmbrăcămintea necesară începerii noului an şcolar, arată datele unei platforme de comerţ online. La această sumă se mai adaugă şi preţul gadget-urilor de care elevii au nevoie. 

Spre exemplu, pentru un kit format din boxă portabilă, căşti wireless, ceas inteligent, tabletă cu pix şi baterie externă preţul pleacă de la opt sute de lei. 

Camelia Popescu, director marketing: Observăm în ultimul timp o imbogăţire a coşului de cumpărături pentru şcoală cu tot felul de gadget-uri de care copiii au nevoie în activitatea lor la şcoală.

În plus, tot în această perioadă, au crescut considerabil atât vânzările la haine pentru elevi, cât şi la birouri sau scaune de birou. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Gata cu radiera și călimara cu cerneală: Cum arată acum ghiozdanul "smart" al unui elev de gimnaziu