Antena Meniu Search
x

Video Gazele naturale au ţâşnit din pământ într-un alt loc din România, după ce în Dolj au provocat deja o explozie. Localnicii sunt în alertă

O scurgere de gaz care nu provine de la o reţea de furnizare a fost detectată în mai multe zone într-o localitate din Sălaj. Autorităţile locale au intrat imediat în alertă, mai ales că fenomenul pare tras la indigo cu cel care a provocat o explozie în Dolj. Acolo, o casă a sărit în aer din cauza unei emisii spontane de gaze din sol, iar un om a fost rănit.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 15.03.2024, 14:25

Vezi și

"Situaţia a fost semnalată de către furnizorul de gaze naturale din comună, în momentul în care a efectuat o verificare periodică. Imediat ce a văzut că în unele zone din localitate iese gaz din pământ, a anunţat instituţia prefectului judeţului Sălaj", transmite Simona Vasiac, reporter Observator.

Erupţie de gaze într-un sat din Sălaj

"La nivelul prefecturii a avut loc deja o întâlnire a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde s-a decis ca în următoarele două săptămâni furnizorul de gaze naturale să monitorizeze situaţia din trei în trei zile. Mai mult, furnizorul de gaze naturale a arătat faptul că în zona depistată cu probleme a montat deja 200 de capace de cauciuc, dar şi o răsuflătoare pentru a elimina o posibilă situaţie de acumulare de gaze", spune Simona Vasiac, reporter Observator.

"La nivelul localităţii, potrivit declaraţiilor făcute de către edilul localităţii, niciodată niciun cetăţean nu a depus vreo sesizare cu privire la faptul că ar simţi miros de gaze naturale. În altă ordine de idei, în judeţul Dolj, acolo unde oamenii deja trăiesc cu frica în sân de ceva timp, au fost montate detectoare de gaz în 20 de locuinţe, iar investiţia a fost susţinută din banii primăriei", adaugă Simona Vasiac, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Gazele naturale au ţâşnit din pământ într-un alt loc din România, după ce în Dolj au provocat deja o explozie. Localnicii sunt în alertă