Antena Meniu Search
x

Video "Eu personal nu m-am întâlnit cu aşa ceva". De 10 zile, localnicii din satul care stă pe o pungă de gaz trăiesc cu teamă. Mulţi sunt prea bătrâni ca să o ia de la capăt

Pericolul creşte de la zi la zi în satul care stă pe o pungă de gaze. Localnicii se uită neputincioşi cum detectoarele aduse de pompieri în curţile lor indică valori tot mai mari. Şi în timp ce oamenii stau cu frica în sân, autorităţile bâjbâie după soluţii. Pentru a evita noi explozii îi îndeamnă pe săteni, prin afişe A4, să fie precauţi. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.03.2024, 20:36

Vezi și

De 10 zile de când o casă din sat a sărit în aer, localnicii stau ca pe jar. Autorităţile le-au lipit pe porţi afişe în care îi avertizează asupra pericoelelor. Cinci familii au fost deja evacuate. Unii însă nici nu vor să audă să plece de acasă.  

Sunt prea bătrâni ca să o ia de la capăt

Reporter-bătrân: Dacă s-ar pune problema, dumneavoastră aţi pleca de aici?

- Păi, (plânge) nici nu ştiu. Acum la 82 de ani?

Pe acelaşi subiect

De la zi la zi, concentraţia de metan e tot mai mare. În trei curţi, măsurătorile au arătat concentrații de 100%. 

Reporter-localnică: Când aţi aflat dumneavoastră că aveţi gaze în fântână?

- Acum 15 ani. La gaze, la ape, la Apele Române. Toată lumea a zis că nu depinde de ei, nu sunt ei în măsură. Şi la primărie, fostul primar care a fost, ştie.

Şi de parcă nu era destul de mare pericolul, un localnic a vrut să profite de gaze din curte si a tras o conductă, la care a racordat aragazul din bucătărie.

Localnic: O instalaţie improvizată, asta era riscant. Şi pentru toţi, căci oricând putea să explodeze. 

Prefectura Dolj a anunţat că a angajat o firmă privată care să găsească soluţii pentru eliminarea gazului. Specialiştii spun că s-ar putea face prin arderi controlate sau prin eliberarea în atmosferă, prin conducte, departe de zonele locuite.

Geolog-reporter: Mai sunt situaţii similare, dar eu personal nu m-am întâlnit cu aşa ceva.

- Credeţi că este greu de rezolvat?

- Pff, trebuie să studiem puţin zona să vedem originea acestor gaze. 

Daniel Bobin, primar Calopăr: O să ne facă o ofertă financiară, dacă depăşeşte bugetul local o să apelăm la Consiliul Judeţean, dacă depăşeşte şi bugetul Consiliului Judeţean, o să apelăm la Bucureşti.

Satul din Dolj a fost zguduit la începutul lunii de o explozie puternică. Un bărbat care s-a întors la casa părintească după câteva luni a aprins focul în sobă, fără să ştie că încăperea era plină de gaze. Suflul exploziei a pus la pământ construcţia şi l-a aruncat pe bărbat pe fereastă, la câţiva metri. Propritearul este chiar cel care în urmă cu doi ani descoperise o pungă de gaze în curte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Eu personal nu m-am întâlnit cu aşa ceva". De 10 zile, localnicii din satul care stă pe o pungă de gaz trăiesc cu teamă. Mulţi sunt prea bătrâni ca să o ia de la capăt