Antena Meniu Search
x

Gigantul care investeşte 500 milioane de euro în 700 de locuri de muncă în România. Construieşte o fabrică şi două puncte de lucru

Holdingul german Karl Mayer, specializat în producţia de maşini şi tehnologii pentru industria textilă, va deschide două puncte de lucru în Baia Mare şi va construi o fabrică pe un teren situat în comuna Groşi, localitate apropiată de municipiul reşedinţă.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 16:24

Oraşul unde gigantul a făcut investiţia
Oraşul unde gigantul a făcut investiţia - Karl Mayer

Investiţiile grupului Karl Mayer au fost anunţate joi într-o conferinţă de presă comună la care au participat reprezentanţii companiei în România şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

"Practic, sunt liderii de piaţă în industria maşinilor textile. (...) Este un moment important pentru noi, pentru că de mai bine de un an am început discuţiile cu cei de la Karl Mayer pentru a-şi deschide punct de lucru în municipiul Baia Mare (...) şi pentru a aduce o investiţie majoră, aici, în judeţul nostru. În această vară (Karl Mayer) vor face primul pas investiţional prin halele deja închiriate, unde vor dezvolta prima producţie în Baia Mare", a declarat Ionel Bogdan.

Managerul sectorului investiţii al companiei, Roland Kohn, a punctat că este încrezător în investiţia demarată. "Grupul Karl Mayer este specializat în producţia de maşini pentru industria textilă, sediul central este în Germania iar filialele grupului nostru se întind pe toată suprafaţa planetei. Există 207.000 de oameni care sunt angajaţi sau colaborează cu firma în toată lumea. Grupul nostru a hotărât să deschidem aici, în România, Baia Mare, o filială. (...) Suntem încrezători că pornim într-un viitor bun cu toţi cei din Baia Mare", a spus Roland Kohn.

Articolul continuă după reclamă

Procesul de angajare a început

Pe acelaşi subiect

Directorul Karl Mayer România, Patrick Mock, a precizat că a fost deja închiriată o fostă hală industrială pentru începerea activităţii şi se fac angajări.

"Am închiriat deja o hală în Baia Mare şi vrem să începem lucrările foarte rapid. (...) Suntem în căutarea unei teren pentru o fabrică nouă (în comuna Groşi - n.red.) şi vrem să construim ceva în zona aceasta, în Maramureş. Sperăm să creştem sănătos. Suntem în procedură de angajări ale muncitorilor calificaţi şi necalificaţi, căutăm operatori pentru sudură şi sperăm că totul va fi bine aici, în Baia Mare. Sunt sigur că vom avea mult succes aici, în zonă", a afirmat Patrick Mock.

Cele două puncte de lucru ale companiei germane vor funcţiona pe fosta platformă industrială de vest şi fostul sediu al firmei locale Confstar. Fabrica din comuna Groşi care urmează a fi construită va ocupa 12 hectare de teren. Cele trei investiţii ale companiei germane au fost evaluate la aproximativ 500 milioane euro, urmând a fi create peste 700 locuri de muncă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri economice » Gigantul care investeşte 500 milioane de euro în 700 de locuri de muncă în România. Construieşte o fabrică şi două puncte de lucru