Google economiseşte un miliard de dolari anual, după ce angajaţii au început să lucreze de acasă

De Cornel Preda.
Publicat: 03.05.2021, 17:03.
Actualizat: 03.05.2021, 17:04

Pe măsură ce restricţiile anti-Covid sunt ridicate, tot mai mulţi oameni încep să îşi rezerve călătorii sau hoteluri online, ceea ce reprezintă un lucru bun pentru afacerile de promovarea online ale Google. În acelaşi timp, angajaţii companiei lucrează de acasă, ceea ce este şi mai bine din punct de vedere financiar pentru Google.

Google economiseşte un miliard de dolari anual, după ce angajaţii au început să lucreze de acasă

Google economiseşte un miliard de dolari anual, după ce angajaţii au început să lucreze de acasă

Shutterstock

În primul trimestru, compania părinte a Google, Alphabet Inc., a economisit 268 de milioane de dolari din cheltuielile companiei pentru promoţii, călătorii în interes de serviciu sau divertisment, comparativ cu perioada similară a anului trecut, "în mare parte drept consecinţă a Covid-19", spune un document al companiei, citat de Los Angeles Times.

La un calcul anual, asta înseamnă economii de peste 1 miliard de dolari. Alphabet a declarat chiar în raportul său anual pentru 2020 că a înregistrat o reducere a cheltuielilor publicitare şi promoţionale cu 1,4 miliarde de dolari, pe fondul scăderii cheltuielilor, întreruperii sau reporgramării campaniilor şi trecerea în format digital a unor evenimente. Cheltuielile de călătorie şi divertisment au scăzut şi ele cu 371 de milioane de dolari.

Economiile astfel obţinute au compensat costurile generate de angajarea a mii de oameni. Cpmpania a reuşit să îşi menţină costurile de marketing şi administrative, cu toate că veniturile au crescut cu 34 de procente.

Google este renumită pentru avantajele oferite angajaţilor precum şedinţe de masaj, mâncare în regim catering sau retreat-uri corporative, beneficii care au influenţat o mare parte a culturii de lucru în Silicon Valley. Majoritatea personalului Google a lucrat de la distanţă şi fără aceste avantaje începând cu luna martie 2020.

Totuşi, compania are în plan o revenire la birouri spre sfârşitul acestui an. Directorul Financiar Ruth Porat le-a comunicat investitorilor că se doreşte adoptarea unui model "hibrid", pentru a menţine o distanţare de siguranţă între angajaţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Reacții secundare ciudate pentru tânăra vaccinată din greșeală cu 4 doze: Bea și 7 litri de apă pe zi.
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro