Antena Meniu Search
x

Grădinile improvizate de la parterul blocurilor devin istorie în Iaşi. Modernizarea se face din banii primăriei

Pe modelul marilor oraşe europene, grădinile inestetice, improvizate la parterul blocurilor, vor fi desfiinţate în următorii patru ani, în Iaşi.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.10.2022, 13:25

Vezi și

După eliminarea garajelor, după modelul marilor capitale europene, acum începe desființarea grădinilor și curților improvizate la parterul blocurilor din cartierele din oraş.

Astfel rând pe rând grădinile, gardurile improvizate și gardurile vii sunt desființate de primărie, iar în locul lor se amenajează cu gazon, mobilier stradal, alei și flori ornamentale spațiile, pe modelul parcurilor din oraş care au fost atât de apreciate de toți turiștii ajunși la Iasi.

Modernizarea se face din banii primăriei

Totul se va face din banii primăriei, dar chiar și așa unii locatari nu au fost de acord. Cu această schimbare se dorește o aerisire a spațiului și între blocurile din cartierele din oraş, mai ales că aceste grădini nu arată deloc bine estetic și unele dintre ele sunt pline de obiecte și gunoaie.

Planul primăriei este ca în următorii patru ani să nu mai existe în oraş nici măcar un singur astfel de spaţiu improvizat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Grădinile improvizate de la parterul blocurilor devin istorie în Iaşi. Modernizarea se face din banii primăriei