Antena Meniu Search
x

Guvernul a aprobat OUG pentru modificarea legislaţiei privind insolvenţa

Tudorel Toader, a anunţat joi că Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care completează Legea insolvenţei, iar ministerul pe care-l conduce a constatat îndeplinirea exigenţelor constituţionale în cazul aceastei măsuri.

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea legislaţiei privind insolvenţa - Hepta

Guvernul a adoptat, joi, în şedinţa de Guvern, Ordonanţă de Urgenţă prin care se va modifica legislaţia privind insolvenţa. Toader a precizat că Ministerul Justiţiei a constatat îndeplinirea exigenţelor constituţionale şi a plecat la scurt timp după începerea conferinţei de presă.

”Ministerul Justiţiei a evaluat aspectele de legalitate, de conformitate cu legea fundamentală, Constituţia. Am considerat că exigenţele constituţionale sunt îndeplinite. (...) Întrebările de oportunitate a dimensiunii economice le adresaţi domnului ministru Teodorovici, care vă va răspunde. Eu vă mulţumesc, vă doresc succes şi m-am retras. (...) Eu trebuie să plec la Suceava, la întâlnirea cu preşedinţii de curţi de apel şi cu conducerea CSM-ului. La revedere!”, a spus ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă s-a împăcat cu Teodorovici, Toader a răspuns ”acum, în momentul acesta”, fiind completat apoi de Teodorovici ”până la următorul avion”.

Teodorovici a atras atenţia că firmele în insolvenţă au arierate bugetare de peste 63 miliarde de lei, iar gradul de recuperare este de doar 6%.

”Mai mult de 6000 de companii, cu peste 64.000 de salariaţi, sunt în procedura de insolvenţă. Se impune adoptarea unor măsuri urgente administrative şi legislative, care să determine redresarea angajatorilor şi menţinerea lor în circuitul economic. Ministerul Finanţelor a constatat dificultăţile apărute în aplicarea Legii insolvenţei, cauzate şi de arierate bugetare de peste 63 miliarde de lei, ale firmelor aflate în insolvenţă. Gradul de recuperare al sumelor înscrise la masa credală este de doar 6%”, a spus ministrul.

El a subliniat că măsura privind conversia creanţelor bugetare în acţiuni are rol în a evita falimentul multor firme cu real potenţial de refacere, iar Fiscul va avea o procedură clară în acest sens.

”Prin setul de reglementări propus avem în vedere atât asigurarea condiţiilor necesare pentru menţinerea firmelor în circuitul economic, cât şi protejarea banilor publici prin recuperarea creanţelor”, a spus ministrul.

Ministrul consideră că noile măsuri au şi rolul de a reduce abuzurile din domeniul insolvenţei, care au scopul sustragerii de la plata obligaţiilor financiare.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri economice » Guvernul a aprobat OUG pentru modificarea legislaţiei privind insolvenţa