Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Guvernul promite 140 de kilometri din Autostrada Moldovei gata în 2024

Anul acesta vom putea circula pe aproape 140 de kilometri din Autostrada Moldovei, adică aproape jumătate. Sunt promisiunile premierului şi ale ministrului Transporturilor după ce au mers în vizită, pe şantier. Asociaţiile de infrastructură sunt însă sceptice: sunt doar vorbe aruncate în an electoral. Termenele iniţiale de dare în folosinţă au fost deja depăşite pe multe tronsoane. 

de Florentina Lazăr

la 07.08.2024 , 20:42

Premierul şi ministrul Transporturilor se declară mulţumiţi de ce au văzut pe şantierul Autostrăzii A7. Au inspectat mai întâi cei 82 de kilometri dintre Buzău şi Focşani.

"În octombrie, aşa cum v-am spus, aş spera ca aici, între Buzău şi Focşani, să se dea drumul la circulaţie. Şi de asemenea, pe lotul de lângă Focşani, lotul patru, acea cocoaşă", a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Potrivit autorităţilor, anul acesta vor fi date în folosinţă şi două din cele trei loturi de autostradă dintre Ploieşti şi Buzău. Celelalte porţiuni ar trebui să fie gata la anul.

Vezi și

Șoferii vor putea ieși de pe Autostrada București - Ploiești la Nodul Dumbrava, pe Autostrada Moldovei. Circulația pe primele două loturi din A7, între Dumbrava și Pietroasele, va fi deschisă în mai puțin de 3 luni. Pe ultimul tronson, între Pietroasele și Buzău, lucrările sunt întârziate. Acestea ar putea fi gata în toamna anului viitor.

Pe acelaşi subiect

Contestaţiile pe ultimul lot înainte de Buzău au întârziat lucrările la Autostrada Moldovei timp de un an

Motiv pentru care porţiunile pe care autorităţile promit să le dea în folosinţă până în decembrie nu sunt continue.

"În loc să circuli anul acesta de aici, de la A3 până la Focşani, o să te dai jos 13 kilometri şi reurci la Buzău. Sigur, la anul e gata şi acea bucată de autostradă. Dar e păcat", a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

"Aceste investiţii sunt într-o zonă de dezvoltare a României uitată total mult prea mult timp", a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Specialiştii în infrastructură nu cred însă în termenele avansate de politicieni

"80 de kilometri între Buzău şi Focşani, aşa cum au tot declarat, nu vedem cum pot să fie posibili. De asemenea, între Buzău şi Ploieşti, dacă o să fie nişte deschideri parţiale pe lotul doi, ar fi o performanţă. Sunt declaraţii aşa cum au tot fost tot anul acesta. Fanteziste, politice, într-un an electoral", a fost de părere Ionuț Ciurea, director Asociaţia Pro Infrastructură

Autostrada Moldovei va avea o lungime de 320 de kilometri şi este finanţată în întregime din fonduri europene.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri economice » Guvernul promite 140 de kilometri din Autostrada Moldovei gata în 2024