Antena Meniu Search
x

Video Guvernul vrea să limiteze beneficiile pentru angajații de la privat cum ar fi telefonul sau maşina de serviciu

Coaliţia de guvernare vrea să aducă mai mulţi bani la buget, iar acum a luat la ţintă angajaţii din mediul privat! Mai precis, autorităţile vor să oblige companiile să nu mai considere drept beneficii extrasalariale telefonul sau maşina de serviciu, pe care oricum salariaţii le folosesc pentru a-şi face treaba.

de Redactia Observator

la 23.06.2022, 08:45

Shutterstock Vezi și

În momentul de faţă, acest tip de beneficiu poate fi acordat nelimitat. Dar coaliţia de guvernare îşi propune ca acestea să nu depăşească mai mult de 33 la sută din venitul salariaţilor din mediul privat. Argumentul este că astfel angajatorii nu vor mai putea oferi salarii mai mici, pentru care plătesc taxe mai mici, dar - pe lângă care - acordă beneficii extrasalariale de proporţii si plătesc dări mult mai puţine la stat. Uneori, deloc, pentru că tichetele de masă - de exemplu - pot fi considerate cheltuieli complet deductibile, în timp ce restul tichetelor, de creşă, cadou sau culturale, sunt deductibile limitat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri economice » Guvernul vrea să limiteze beneficiile pentru angajații de la privat cum ar fi telefonul sau maşina de serviciu