Antena Meniu Search
x

Români blocați în benzinării cu copiii, după ce sistemul de plată cu cardul al Raiffeisen a picat câteva ore

Coşmarul cumpărătorului român: s-a trezit cu plasa plină la casă şi fără să-i funcţioneze cardul. Sistemul de plată al uneia dintre cele mai mari bănci din ţară a picat. Mulţi români au rămas blocaţi în bezinării cu copii mici. Banca i-a anunţat pe Facebook că e o problemă tehnică ce se va remedia curând.

de Redactia Observator

la 26.09.2020, 21:43

Vezi și
  • Clienţii nu au putut face tranzacţii cu cardurile de debit sau de credit şi nici nu au putut scoate bani de la alte bănci
  • Sistemul de plăţi a revenit la normal după două ore

Sistemul de plăţi al uneia dintre cele mai mari bănci din România a cedat pentru câteva ore. Avaria a apărut în jurul orei 11.30 şi a prins şi banca, dar şi clienţii nepregătiţi.

Oamenii au rămas "prizonieri" în benzinării sau blocaţi la casele supermarketurilor şi în mall-uri. Practic, cardurile au fost inutile. Cine nu a avut cash, nu a putut plăti.

Clienţii nu au putut face tranzacţii cu cardurile de debit sau de credit şi nici nu au putut scoate bani de la alte bănci. Doar bancomatele băncii au funcţionat, dar mulţi nu au găsit unul la îndemână.

Dacă în mall-uri oamenii au putut să îşi lase cumpărăturile la casă câteva minute şi au scos bani de la bancomat, cei care au oprit să îşi alimenteze maşina au rămas blocaţi lângă pompă. Cum nici transferurile în alte conturi nu au funcţionat, mulţi au fost nevoiţi să aştepte până s-a remediat problema.

„M-am trezit la benzinărie că am făcut plinul și tranzacția a fost refuzată! Am ieșit sa îmi chem prietenul să plătească cu cardul lui și au vrut sa cheme poliția!”

„Acum stau în benzinărie cu un copil de un an şi şapte luni şi o fetiță de trei ani că nu pot plăti cu cardul”.

„Am alimentat şi m-am trezit că nu pot plăti, nu pot scoate bani de la bancomat. Acum sunt blocată în benzinărie cu un copil de doi ani după mine”.

Pe Facebook au fost clienţi ai băncii care s-au plâns că nici aplicaţia de internet banking nu a funcţionat. Oamenii spun că nici apelurile lor către call centerul instituţiei nu au fost preluate.

La circa o oră de când a picat sistemul de plăţi, banca a anunţat pe Facebook că se confruntă cu un incident în urma căruia tranzancţiile cu cadrul de debit şi POS-urile băncii nu mai funcţionează.

În urmă cu doar două zile un atac informatic a blocat activitatea unei companii de telecomunicaţii şi unei mari bănci din Ungaria. Hackerii au lansat atacul de pe servere din Rusia, China şi Vietnam.

Contactaţi de Observator, reprezentanţii băncii din România au negat orice legătură între cele două incidente. A fost o problemă de natură tehnică, a precizat instituţia, care susţine că sistemul de plăţi a revenit la normal după două ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Români blocați în benzinării cu copiii, după ce sistemul de plată cu cardul al Raiffeisen a picat câteva ore