Antena Meniu Search
x

Haos în contracte de muncă! Salariaţii sunt îngrijoraţi că vor primi mai puţini bani

Mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat continuă să rămână o nebuloasă, atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi!

Vezi și

Mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat continuă să rămână o nebuloasă, atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi! Deşi contractele de muncă ar fi trebuit modificate până la finalul lunii decembrie, mulţi angajatori nu au făcut asta, în speranţa că legea se va schimba.

Sute de mii de angajaţi din România nu ştiu deocamdată câţi bani vor primi de acum încolo. Asta pentru că nu au văzut încă noile contracte, modificate după revoluţia fiscală. 

Sunt angajatori care speră că modificările fiscale vor avea aceeaşi soartă ca cea a formularului 600. Adică, amânare sau retragere. De aceea, spun ei, au apelat la soluţii de avarie.  

DRAGOS ANASTASIU, antreprenor:

Noi aşteptăm ca OUG să devină lege, să fie promulgată, să nu fie atacată la CCR şi atunci vom trece la schimbarea contractelor de muncă. Până atunci, vom proceda la acordarea unor bonificaţii.

Adică, nu au mărit încă salariul brut, iar pentru a compensa pierderile după plata contribuţiilor, angajaţii primesc bonusuri la salariu. 

Sunt şi angajaţi care se tem că, în luna februarie, vor pleca acasă cu mai puţini bani. 

Pentru companiile cu sute de angajaţi, schimbarea contractelor poate fi o adevărată nebunie. 

RALUCA ILIE, specialist resurse umane:

Cam o săptămână durează discuţiile cu ei, după care, în sistem, două-trei zile, după care întocmirea actelor adiţionale la fel, trimiterea o zi-două şi să se întoarcă, la fel, tot cam o zi-două. Cu totul, undeva la două-trei săptămâni.

31 martie este termenul-limită până la care angajatorii trebuie să înregistreze modificările de contracte în sistemul REVISAL. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Haos în contracte de muncă! Salariaţii sunt îngrijoraţi că vor primi mai puţini bani