Antena Meniu Search
x

Impozitul pe câştiguri la jocuri de noroc. Câţi bani datorezi statului şi unde plăteşti impozitul

Autorităţile din România au decis, la finalul anului trecut, să impoziteze în mod agresiv câştigurile obţinute de români din practicarea jocurilor de noroc.

de Redactia Observator

la 23.01.2023, 15:23

Impozitul pe câştigurile obţinute din jocuri de noroc variază între 3% şi 40%
Impozitul pe câştigurile obţinute din jocuri de noroc variază între 3% şi 40% - Profimedia
  • Impozitul pe câştigurile obţinute din jocuri de noroc variază între 3% şi 40%.

Iniţial se miza pe ideea conform căreia câştigurile de până în 6.700 de lei să fie impozitate cu 3%, iar cele de peste 6.700 de lei să fie impozitate cu 40%. Ulterior s-a stabilit, însă, ca pragul pentru impozitarea cu 40% să fie scăzut la 1.000 de lei.

Astfel, în 2023, se impozitează cu 3% câştigurile din jocurile de noroc de până la 1.000 de lei şi cu 40% câştigurile care depăşesc această sumă. Decizia este una devastatoare pentru industria respectivă, mulţi români gândindu-se dacă mai are rost sau nu să "investească" într-o asemenea plăcere.

Unde plăteşti impozitul pe câştigurile la jocuri de noroc

Când vorbim despre câştiguri obţinute la jocuri de noroc, ne gândim atât la jocurile de noroc puse la dispoziţie de Loteria Română, precum extrageri Loto, concurs Pronosport sau lozuri în plic, cât şi la jocurile de noroc puse la dispoziţie de agenţiile de pariuri.

În cele mai multe dintre cazuri, impozitul pe câştigurile la jocurile de noroc este reţinut la sursă. Astfel, instituţia este obligată să reţină impozitul din suma pe care v-o datorează drept câştig. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Impozitul pe câştiguri la jocuri de noroc. Câţi bani datorezi statului şi unde plăteşti impozitul