Antena Meniu Search
x

Video În căutarea copilăriei pierdute: Toți mai mulți adulți se întorc la jocurile de altădată. Mihai a investit 20.000 de lei în nu mai puţin de 30 de seturi lego

Niciodată nu eşti prea bătrân pentru a-ţi întinde jucăriile pe covor. Fie că vorbim de puzzle-uri, figurine lego sau jocuri de societate, jocul ne ajută să ieşim din haosul cotidian şi să ne relaxăm fără să plecăm de acasă. Mai ales în pandemie, mulţi dintre noi am făcut asta instinctiv şi asta s-a văzut în vânzările firmelor de profil. 

de Redactia Observator

la 22.09.2022, 21:01

Vezi și

Mihai Beldie a investit 20.000 de lei în nu mai puţin de 30 de seturi lego. Exasperat de problemele pe care le avea cu internetul acasă şi din dorinţa de a mai evada puţin din online, s-a apucat de construit maşini de jucărie, piesă cu piesă. Pentru unele, a muncit chiar şi două săptămâni.

Toți mai mulți adulți se întorc la jocurile de altădată

Mihai Beldie, creator: Când am fost copii dacă ne întreba cineva, ştiam 100%: vreau să devin pompier, pilot sau orice altceva şi cu trecerea timpului, îţi pierzi direcţia aceasta. Consider că prin intermediul activităţii de acest gen îţi regăseşti direcţia pentru că te reîntorci la copilul din tine. 

Mihai Căloiu, reporter Observator: Anul 2022 se anunţă a fi unul benefic pentru industria jucăriilor. Sectorul deja a crescut cu 5% în 2021. Jocurile de societate şi puzzle urile sunt categoria cu cea mai mare creştere, de 38% la nivel european.  

Pe acelaşi subiect

În acest magazin, preţul pentru un joc de societate începe de la 39 lei şi poate depăşi 1000 de lei. În medie, se vând peste 400 de astfel de jocuri în fiecare lună.

Nicolai Bulicanu, manager: Avem adulţi care vin pentru ei şi avem adulţi care vin să achiziţioneaze pentru copii. Înte 18 şi 35-40 de ani şi da se vede o creştere a industriei. 

Adulţii care îşi caută evadarea în jocuri nu e nimic nou. Iar psihologii au şi o explicaţie pentru fenomenul "kidult". E pur şi simplu un mecanism de autoapărare în faţa stresului.

Ovidiu Telegescu, psihoterapeut: Tot ceea ce înseamnă adult care se joacă înseamnă adult fericit şi creşte randamentul fiecăruia. E foarte simplu: De ce se joacă copilul? Pentru a se descoperi pe sine şi pentru a căpăta încredere în sine. De ce se joacă adultul? Adultul se joacă, tocmai, pentru a uita de problemele cotidiene şi a merge mai departe. Jocul însesamnă a te menţine pe tine viu.  

Vânzările de jucării la nivel mondial au ajuns la aproape 85 de miliarde de euro în 2020, cu 2,6% mai mult faţă de anul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » În căutarea copilăriei pierdute: Toți mai mulți adulți se întorc la jocurile de altădată. Mihai a investit 20.000 de lei în nu mai puţin de 30 de seturi lego