Antena Meniu Search
x

În mijlocul scandalului provocat de faliment, FTX a reușit să recupereze active în valoare de 5 miliarde de dolari

Platforma FTX de tranzacţionare a criptomonedelor a recuperat active lichide în valoare de peste 5 miliarde de dolari, incluzând numerar şi active digitale, au declarat miercuri avocaţii în timpul unei audieri la tribunalul pentru faliment din Delaware, transmite CNBC. Vestea vine după ce procurorii federali au anunţat planuri de a sechestra bunuri conectate la FTX în valoare de cel puţin 500 de milioane de dolari, ca parte a urmăririi penale în curs de desfăşurare a cofondatorului FTX, Sam Bankman-Fried, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 12.01.2023, 08:21

FTX
Platforma cripto FTX a recuperat active lichide în valoare de peste 5 miliarde de dolari - Profimedia

Recuperarea de active va fi un avantaj binevenit pentru clienţii FTX, după ce compania s-a prăbuşit în noiembrie. Noul CEO al FTX, John J. Ray, a afirmat anterior că cel puţin 8 miliarde de dolari din activele clienţilor nu au fost contabilizate "în cel mai rău" caz de control corporativ pe care l-a văzut vreodată.

Cifra de 5 miliarde de dolari nu include active criptomonede ilichide, a declarat avocatul FTX Adam Landis, la tribunal. El a spus că participaţiile companiei sunt atât de mari încât vânzarea lor ar afecta în mod substanţial piaţa, scăzând valoarea lor. Prăbuşirea FTX a fost legată, printre altele, de eşecul de a marca corect activele nelichide pe piaţă.

Directorii FTX, inclusiv Bankman-Fried şi CEO-ul Alameda Research, Caroline Ellison, s-au împrumutat în baza valorii monedei FTT, emisă de FTX. Alameda a controlat marea majoritate a monedelor FTT care circulă, similar unei companii cotate la bursă, şi nu şi-ar fi putut lichida poziţia la valoarea contabilă completă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » În mijlocul scandalului provocat de faliment, FTX a reușit să recupereze active în valoare de 5 miliarde de dolari