Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În România, cafeaua e mai scumpă decât în Spania sau Italia. Comparaţie: preţul unui cappuccino sau espresso

Românii beau puţină cafea. Avem şi o explicaţie pentru asta. La noi, cafeaua e prea scumpă. O cafea costă în medie 2 euro în România, în timp ce în Italia, Bulgaria sau Spania - în jur de 1,5 euro. Iată de ce e preţul mai mare în România faţă de alte state europene.

de Mădălina Chiţac

la 24.08.2024 , 15:34

La o cafenea din Bucureşti, un cappuccino costă 16 lei, un espresso se vinde cu 10 lei, iar un caffe latte costă 18 lei. Românii, de altfel, beau cafea mai scumpă decât italienii sau spaniolii. 

Cafeaua, tot mai scumpă

În timp ce la noi în ţară o ceaşcă de cafea se vinde în medie cu 2 dolari, în Italia aceeaşi ceaşcă de cafea costă undeva la 1,5 dolari, iar în Spania costă 1,9 dolari. Se întâmplă acest lucru din cauză că au crescut preţurile pe fondul inflaţiei, dar şi cafeaua pe care o importăm este mai scumpă.

Vezi și

Cu toate acestea, cafenelele nu duc lipsă de clienţi. Sunt din ce în ce mai mulţi români care preferă să vină la cafenea pentru a savura o cafea şi nu îşi mai pregătesc cafeaua acasă. Se vede acest lucru şi prin prisma numărului de clienţi care vin - sunt din ce în ce mai mulţi. Se înmulţesc şi cafenelele: am ajuns la aproximativ 1000 de cafenele deschise.

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri economice » În România, cafeaua e mai scumpă decât în Spania sau Italia. Comparaţie: preţul unui cappuccino sau espresso