Antena Meniu Search
x

Incendiu de vegetație la marginea Atenei. Populația din zonă a fost evacuată

Un incendiu de vegetaţie a făcut ravagii sâmbătă la periferia Atenei, ameninţând case şi linii electrice, a declarat un oficial al pompierilor.Alimentat de vânturile puternice, incendiul s-a extins rapid pe versanţii muntelui Hymettus, care domină capitala Greciei, trimiţând nori groşi de fum peste suburbiile din sud, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 04.06.2022, 19:10

Flăcările s-au extins rapid pe versanţii muntelui Hymettus.
Autoritățile au decis evacuarea populației din zonă. - Profimedia

Autorităţile de protecţie civilă au început evacuările în unele zone din regiunile Voula şi Glyfada, la aproximativ 20 de kilometri de centrul Atenei.

"Vânturile sunt foarte intense, avem pagube în câteva case şi câteva maşini, nu există răniţi", a declarat oficialul pompierilor

Peste 100 de pompieri, ajutaţi de şase avioane de stingere a incendiului şi patru elicoptere, au luptat împotriva focului care a izbucnit după prânz în suburbia Glyfada din oraş, a precizat brigada de pompieri.

Mai multe incendii de vegetaţie au pârjolit aproximativ 300.000 de hectare de pădure şi tufişuri în diferite părţi ale Greciei vara trecută, pe fondul celui mai mare val de căldură din ultimii 30 de ani din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Incendiu de vegetație la marginea Atenei. Populația din zonă a fost evacuată