Antena Meniu Search
x

Video Investiţie de peste 70 de milioane de euro, "răsplătită" cu cei mai mulţi turişti din istorie. Peste 300.000 de oameni, aşteptaţi în Băile Felix

Turismul balnear redevine o afacere profitabilă. Peste 300.000 de turişti sunt aşteptaţi vara aceasta în Băile Felix, un număr record pentru staţiune. Investiţiile private, dar şi cele publice - de zeci de milioane de euro - fac ca destinaţia balneară să fie în topul alegerilor pentru cât mai mulţi tineri. 

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 13:48

Vezi și

Turismul balnear din apropierea oraşului Oradea se pregăteşte de cel mai bun an din istorie. Peste 300.000 de turişti sunt aşteptaţi în Băile Felix vara aceasta. 

Turist: Nu am fost niciodată şi am zis că e ocazia perfectă. Un spaţiu foarte primitor. Totul bine întreţinut, la superlativ. Personal amabil. 

Turistă: Am ales pentru apele termale. Este frumoasă, este aranjată, pădurile, verdeaţa, chiar ne-a fascinat. Chiar o recomandăm şi celor care pleacă în străinătate şi consideră că e mai frumos.

Investiţii de peste 70 de milioane de euro

Pe acelaşi subiect

Doar în ultimii trei ani aici s-au făcut investiţii publice şi private de peste 70 de milioane de euro. Asta a făcut din staţiuni un magnet pentru turiştii care vor relaxare, tratament şi distracţie în acelaşi loc. 

Turist: E o staţiune froarte curată, frumoasă mâncare bună. Totul e ok. O îmbunătăţire se vede în staţiune. Asta e România adevărată de fapt. 

Cristian Laza – primar Sânmartin: În cele două staţiuni Băile Felix şi Băile 1 Mai au fost investiţii ample. Cred ca putem concura cu orice staţiune din Europa în viitorul apropiat. 

În luna iulie va fi redeschis un complex balnear cu zeci de bazine în Băile 1 Mai. Dacă până acum câţiva ani stațiunea supravieţuia cu greu din biletele de tratament ale pensionarilor, acum ei mai reprezintă doar 10% din turiştii sosiţi aici. 

Diana Trip – reprezentant hotel: Interesul turistilor este foarte mare. Ne-am bucurat foarte mult că în staţiunea Băile Felix au început foarte mult să vină familiii tinere, cu copii. 

Cât costă un sejur de două nopţi la Felix

Preţul pentru un pachet de două nopți, în funcţie de numărul de stele al hotelului, variază între 400 şi 890 de lei pentru o persoană. Sunt incluse accesul la piscinele cu apa termală, dar și două mese pe zi, în regim bufet suedez. 

Cristina Tanciu - kinetoterapeut: Avem pachetele de tratament care sunt de minim şapte nopţi, unde sunt 3 proceduri medicale pe zi. Aceste proceduri se fac pe bază de prescripţie medicală. Pentru persoanele care vin mai mult pentru răsfăţ avem pachetele SPA, care sunt de minim 5 nopţi, unde avem câte o procedură de relaxare în fiecare zi.

Turistă: Găsim tot felul de beneficii, de cosmetica pentru femei, răfaţ, masaje, hidromasaje la cadă. 

Ultimul record de turişti a fost în anul 2019, când staţiunea Băile Felix a găzduit aproape 225 de mii de vizitatori. Anul acesta se anunţă un sezon şi mai prosper. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Investiţie de peste 70 de milioane de euro, "răsplătită" cu cei mai mulţi turişti din istorie. Peste 300.000 de oameni, aşteptaţi în Băile Felix