Antena Meniu Search
x

Investiţie germană de 8 milioane de euro în Iaşi. Clădirea ultramodernă a fost finalizată anul acesta

Germanii de la Continental, furnizor de componente și sisteme auto, au inaugurat la Iași un nou corp de clădire unde îşi vor putea desfăşura activitatea peste 150 de ingineri din departamentul Vehicle Dynamics, scrie Economica.net.

de Redactia Observator

la 01.04.2023, 07:55

Investiţie germană de 8 milioane de euro în Iaşi. Clădirea ultramodernă a fost finalizată anul acesta
Investiţie germană de 8 milioane de euro în Iaşi. Clădirea ultramodernă a fost finalizată anul acesta - Economica.net

Noua investiţie de 8 milioane de euro, finalizată anul acesta, include o zonă de testare pentru sisteme de frânare auto, o parcare supraterană de 210 locuri pentru angajați și un sistem fotovoltaic.

Zonă de testare este complet echipată cu toată infrastructura necesară pentru a executa teste funcționale pentru sistemele de frânare auto (electricitate, răcire, ventilație, aer comprimat etc.). În plus, la parter au fost amenajate un garaj echipat la cele mai înalte standarde pentru testarea mașinilor prototip, două ascensoare auto și un sistem de testare a frânelor prevăzut cu un sistem de evacuare a fumului, potrivit sursei citate.

„Mă bucur să văd încă un proiect dus la bun sfârșit de colegii mei. Infrastructura clădirii respectă ultimele tendințe în materie de eficiență energetică și sustenabilitate. Acoperișul este complet acoperit cu panouri fotovoltaice care asigură energia electrică pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice, precum și pentru sistemul complet de iluminat.

Pe timp de vară, apa caldă este produsă și livrată numai prin utilizarea panourilor solare amplasate pe acoperișul clădirii. (…) Folosim un sistem inteligent de control la distanță a echipamentelor tehnice și un sistem de management al parcării”, a explicat Marian Petrescu, directorul sediului din Iași al Continental.

Prezentă în Iași din 2006, compania Continental desfășoară activități de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor de vârf din industria auto, cu accent pe dezvoltare de software, securitate cibernetică, conectivitate și conducere autonomă. Cei peste 2.000 de specialiști din Iași lucrează la proiecte dedicate orașelor și mașinilor inteligente, capabile să crească eficiența, siguranța și confortul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Investiţie germană de 8 milioane de euro în Iaşi. Clădirea ultramodernă a fost finalizată anul acesta