Antena Meniu Search
x

Video Judeţul cu cel mai mare salariu din ţară. Domeniul care promite angajaţilor minim 1.000 de euro pe lună

Cum stă România la capitolul salarii, în funcţie de judeţ. Care sunt cifrele, furnizate de un comparator salarial.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 17:55

Vezi și

Deschidem topul celor mai mari salarii din ţară cu Bucureşti. Un locuitor din Capitală câştigă, în medie, 5 mii de lei net. În Timiş, un salariat poate câştiga 4.700 de lei, iar în Cluj, iată, cu 200 de lei mai puţin.

Dacă privim de cealaltă parte a baricadei, vedem că cele mai mici salarii sunt în Vaslui şi în Caraş-Severin, acolo unde un angajat poate primi, în medie, 3.100 de lei net. O veste bună este aceea că, spre deosebire de anul trecut, în niciun judeţ nu mai observăm acum o medie salarială mai mică de 3.000 de lei, iar asta este valabil chiar şi atunci când discutăm despre joburile acelea de început, tip entry level. 

Joburile cele mai bine plătite

Vorbind şi mai aplicat, iată spre ce joburi ar trebui să vă îndreptaţi, ca să vă asiguraţi un salariu de minimum 1.000 de euro pe lună. IT-ul conduce topul, la fel cum se întâmplă de câţiva ani încoace, industrie urmată de cei care lucrează în project management şi de cei care activează în construcţii. 

În ceea ce priveşte domeniile în care aveţi mari şanse să găsiţi mai tot timpul un job, căci aici se recrutează masiv, sunt, în primul rând, retail-ul, cu un salariu mediu net de 3.600 de lei, urmat îndeaproape de joburile din industria alimentară şi call center, arată datele unei platforme de recrutare online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri economice » Judeţul cu cel mai mare salariu din ţară. Domeniul care promite angajaţilor minim 1.000 de euro pe lună