Antena Meniu Search
x

Video Legea care interzice risipa alimentară. Ce sunt obligate să facă magazinele sau restaurantele: preţul unor produse poate să scadă şi cu 90%

O nouă lege interzice risipa alimentară în magazine. Astfel, toate alimentele care sunt aproape de data expirării trebuie vândute la preţ redus sau chiar donate. Nu doar magazinele se vor supune noilor prevederi, ci şi cantinele şi restaurantele.

Alin Stan
de Alin Stan

la 16.03.2024, 13:38

Vezi și

Legea privind risipa alimentară a fost promulgată de preşedintele României zilele trecute. Aşadar, toate unităţile alimentare, fie că vorbim de supermarket-uri, restaurante, cantine sau cafenele, vor trebui să ia câteva măsuri înainte ca acestea să fie aruncate la gunoi.

70 de kilograme de mâncare pe cap de locuitor sunt aruncate anual, în România

Principala măsură ar putea fi legată de reducerea preţului, între 50% şi 90%, mai ales pentru produsele care se apropie de termenul de expirare. O altă măsură ar fi ca produsele să fie donate către bănci de alimente, ori către centre de bătrâni sau copii. Autoritatea Sanitar-Veterinară va verifica toate unităţile alimentare pentru a vedea dacă legea este respectată.

În România, anual, aproximativ 2,5 milioane de tone de alimente se aruncă, ceea ce înseamnă aproximativ 70 de kilograme de mâncare pe cap de locuitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Legea care interzice risipa alimentară. Ce sunt obligate să facă magazinele sau restaurantele: preţul unor produse poate să scadă şi cu 90%