Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Legea care interzice risipa alimentară. Ce sunt obligate să facă magazinele sau restaurantele: preţul unor produse poate să scadă şi cu 90%

O nouă lege interzice risipa alimentară în magazine. Astfel, toate alimentele care sunt aproape de data expirării trebuie vândute la preţ redus sau chiar donate. Nu doar magazinele se vor supune noilor prevederi, ci şi cantinele şi restaurantele.

de Alin Stan

la 16.03.2024 , 13:38

Legea privind risipa alimentară a fost promulgată de preşedintele României zilele trecute. Aşadar, toate unităţile alimentare, fie că vorbim de supermarket-uri, restaurante, cantine sau cafenele, vor trebui să ia câteva măsuri înainte ca acestea să fie aruncate la gunoi.

70 de kilograme de mâncare pe cap de locuitor sunt aruncate anual, în România

Principala măsură ar putea fi legată de reducerea preţului, între 50% şi 90%, mai ales pentru produsele care se apropie de termenul de expirare. O altă măsură ar fi ca produsele să fie donate către bănci de alimente, ori către centre de bătrâni sau copii. Autoritatea Sanitar-Veterinară va verifica toate unităţile alimentare pentru a vedea dacă legea este respectată.

Vezi și

În România, anual, aproximativ 2,5 milioane de tone de alimente se aruncă, ceea ce înseamnă aproximativ 70 de kilograme de mâncare pe cap de locuitor.

Alin Stan Like

Am dat scena, primul drum pe care îl alesesem în viață, pe televiziune. Mărturisesc că am visat să fiu în fața voastră, a celor care ne privesc și citesc încă din copilărie. Munca în televiziune m-a cucerit însă.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri economice » Legea care interzice risipa alimentară. Ce sunt obligate să facă magazinele sau restaurantele: preţul unor produse poate să scadă şi cu 90%