Antena Meniu Search
x

Video Lista alimentelor plafonate, extinsă. Produsele care vor fi mai ieftine în perioada următoare

Masa de Crăciun ar putea fi mai ieftină! Guvernul a prelungit cu trei luni plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază și a pus noi produse pe listă. Cozonacul, carnea tocată și bulionul vor costa mai puţin de luna viitoare.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 27.10.2023, 20:12

Vezi și

Pe lângă cele 14 categorii de produse de bază au fost adăugate pe listă şi alimente noi cum ar fi orezul, smântâna, drojdia, dar şi perele şi usturoiul. Iniţial pe listă se afla şi varza murată, dar s-a renunţat la ea în favoarea cărnii tocate. Ordonanţa de urgenţă adoptată azi, 27 octombrie, în şedinţa de Guvern vizează şi produsele vrac din import, neprocesate care vor avea un TVA plafonat la 5%.

Uleiul, zahărul, dar şi carnea de pui, de porc şi de vită ar putea preţuri mai mici la raft în perioada următoare. Iar cei care emit tichete de masă vor putea cere de la comercianţi un comision de 2% pentru toate produsele care se cumpără cu aceste carduri. Măsura plafonării TVA-ului pentru alimentele de bază a fost extinsă până la finalul lunii ianuarie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Lista alimentelor plafonate, extinsă. Produsele care vor fi mai ieftine în perioada următoare