Antena Meniu Search
x

Video Lista completă a noilor taxe pentru sălile de pariuri, jocuri de noroc și păcănele. Venituri uriașe în industria "iluziilor"

Statul majorează taxele pentru jocurile de noroc şi introduce reguli mai dure. Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă pentru asta. Românii au cheltuit anul trecut o sumă record - aproape 12 miliarde de lei în ca­zinouri, săli de jocuri de noroc şi online. Mirajul unor bani câştigaţi uşor a rotunjit veniturile operatorilor din domeniu cu 40% în cinci ani. 

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 05.10.2023, 21:16

Vezi și

Afacerile cu jocuri de noroc nu vor mai putea funcționa în România dacă firma nu este înregistrată în țara noastră, spune ordonanţa de guvern.

  • Marcel Ciolacu, premier: Nu e normal că industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie au stat la masa Guvernului, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști. Creștem taxele pentru toate licențele de jocuri de noroc. Vreau să terminăm o dată cu situația în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afară țării și chiar în afară UE.
  • Odeta Nestor, președinte Asociaţia Organizatorilor de jocuri de noroc: Toate companiile care operează în acest moment au obligația legală de a fi înregistrate în Uniunea Europeană și de a plăti taxele în România. Toți operatorii de jocuri de noroc online au obligația legală de a fi înregistrați în Uniunea Eruopeană. Toate companiile din Uniunea Europeană au acest drept de a decide și de alege unde stabilește sediul, este acest tratat european care, în acest moment, este încălcat.

Taxa de licență pentru jocurile LOTO va crește de la 135.000 la 200.000 de euro pe an.

Licența pentru casele de pariuri se va dubla şi va ajunge 200.000 de euro

Pe acelaşi subiect
  • Florentina Lazăr, reporter Observator: Guvernul a majorat garanțiile pentru toate firmele de profil. În 2025 acestea vor ajunge la 1.000.000 de euro pentru sălile de jocuri de noroc și 2.000.000 de euro pentru jocurile de noroc online. Banii ar urma să fie folosiţi de stat dacă societatea nu îşi plăteşte dările. Măsura ar putea scoate de pe piață mai bine de jumătate din firme. 

Patronii de cazinouri vor fi obligați să achite 4.000 de euro pe an pentru fiecare masă de joc, iar proprietarii cluburilor de poker vor plăti 5.000 euro pe an pentru un local. Ordonanța introduce taxe noi și pentru celebrele păcănele. 100 de euro pentru fiecare aparat. Anul viitor va fi 300 de euro, iar din 2025 - 500 de euro.

  • Cristian Păun, analist economic: Această industrie a jocurilor de noroc este specifică țărilor cu educație precară, alternative puține. România, că țară săracă, rămâne țara unde apar aceste iluzii. Iluzia că cu bani puțini și peste noapte poți câștiga enorm.

Guvernul estimează că noile taxe pentru jocurile de noroc vor aduce în plus, la buget, 132 de milioane de lei până în decembrie și înca 450 milioane de lei anul viitor. Pentru a-i proteja pe cei care îşi riscă banii, Guvernul va interzice vânzarea băuturilor alcoolice în sălile cu jocuri de noroc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri economice » Lista completă a noilor taxe pentru sălile de pariuri, jocuri de noroc și păcănele. Venituri uriașe în industria "iluziilor"