Antena Meniu Search
x

Video Litoralul este gol în mijlocul sezonului estival. Proprietarii încep să își scoată hotelurile și terasele la vânzare

Preţuri mari, plaje extinse şi automat greu de parcurs, lipsa locurilor de parcare... am enumerat doar câteva dintre motivele pentru care mulţi dintre noi preferă litoralul altor ţări în defavoarea celui românesc. Cum spuneam mai devreme, turismul nostru estival nu arată bine. Cifrele arată că numărul turiştilor a scăzut faţă de anul trecut, de la 140.000 la 80.000. Nemulţumiţi nu sunt doar clienţii ci şi- evident- proprietarii de hoteluri.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.07.2022, 14:56

Vezi și

Andreea Filip, reporter Observator: "Stațiunea Mamaia are cel mai mult de suferit anul acesta. Inima stațiunii are plaje foarte lungi de  300 de metri, acolo, anul trecut, operatorii nu au avut permisiunea de a oferi turiștilor facilități: beach baruri, terase, șezlonguri sau umbrele. Lucrul acesta i-a îndepărtat pe turiști. Anul acesta, în schimb, toate aceste facilități sunt posibile după ce autoritățile locale le-au permis, însă este mult prea târziu. Turiștii s-au reorientat, fie spre sudul litoralului, fie spre alte destinații."

"Și tarifele mari la cazare, deși am stat de vorbă cu hotelierii și ne-au spus că  că acestea au crescut cu 5-10%, nu mai mult. Însă, pentru turiști, tarifele par mari, la fel și la mâncare sau la parcare. Toate lucrurile acestea i-au îndepărtat pe oamenii care ar fi trebuit să fie aici să își petreacă vacanța de vară."

"Așa se face că unii patroni de hoteluri s-au hotărât să își vândă unitățile. Sunt cel puțin șase-șapte hoteluri mari din stațiunea Mamaia care au fost vândute sau sunt pe punctul de a fi vândute. Suntem în centrul stațiunii Mamaia, aici magazinele și terasele, unele dintre ele sunt închise sau cu scaunele goale din lipsă de clienți."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Litoralul este gol în mijlocul sezonului estival. Proprietarii încep să își scoată hotelurile și terasele la vânzare