Antena Meniu Search
x

Video Locul din România în care casele costă 10.000 de lei. Primarul vrea să atragă tinerii aici

Satele românești sunt tot mai goale, tinerii fug la oraş. O confirmă și statisticile făcute după Recensământ. Dar ce e de făcut? În multe zone, casele și terenurile sunt scoase acum la vânzare la prețuri modice spre mici. Iată ce planuri au autoritățile și puținii săteni din cea mai mică localitate din Gorj.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 01.02.2023, 12:46

Vezi și

"Potrivit ultimelor statistici, localitatea Săcelu din Gorj este cea mai mică din judeţ. Are în prezent 1.305 locuitori şi multe sate răsfirate pe dealuri, care rămân tot mai goale. În multe dintre acestea, locuitorii pot fi număraţi pe degete. Din cauza lipsei utilităţilor şi a crizei de locuri de muncă, foarte mulţi localnici au plecat în oraş sau chiar în afara ţării", spune Diana Speretoiu, reporter Observator.

Case de vânzare cu 10.000 de lei

"Acum, mulţi dintre ei vor să vină aici şi să vândă mare parte din casele care au rămas goale în urma lor. Iar acestea se vând cu preţuri modice, care pornesc de la 10.000 de lei. Autorităţile vor să sprijine proprietarii, să îi ajute să vândă locuinţele şi să elibereze titlurile de proprietate, în speranţa că în curând uliţele acum goale vor prinde din nou viaţă", adaugă Diana Speretoiu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Locul din România în care casele costă 10.000 de lei. Primarul vrea să atragă tinerii aici