Video Recensământ. Oraşul care are cea mai mică populaţie: 1.372 de locuitori
Recensământul populaţiei, capitolul extreme. Cel mai mic oraş din ţară abia trece de 1000 de locuitori, iar cel mai mare, în afara Capitalei, este în Transilvania, spun noi rezultate preliminare. În plus, aflăm unde sunt cele mai multe casnice şi văduve, dar şi unde sunt cele mai multe căsătorii.
Dacă analizăm marile oraşe şi excludem Bucureşti, Cluj-Napoca are cei mai mulţi locuitori: aproape 300 de mii, dar în scădere faţă de recensământul de acum 10 ani. Cel mai mic oraş este Băile Tuşnad cu 1.372 locuitori. Comuna cea mai mică este Bătrâna, din Hunedoara, cu nici 100 de suflete iar cea mai mare este Floreşti, care a devenit practic, un cartier al metropolei Cluj-Napoca. Populaţia ei este mai mult decât dublă faţă de acum un deceniu.
Recensământul ne spune şi cum stau românii cu dragostea
Recensământul ne spune şi cum stau românii cu dragostea. Patru din 10 au spus DA în faţa ofiţerului stării civile. Cei mai mulţi celibatari sunt în Covasna în vreme ce la Hunedoara sunt cei mai puţini. Iar Teleorman deţine îndoliatul titlu de judeţul văduvilor - acolo sunt cei mai mulţi oameni care au rămas fără jumătate de viaţă.
Dacă ne uităm după diplomele de studiu, patru din 10 români din români nu au ajuns la liceu şi doar 16% au făcut facultatea. Cei mai mulţi oameni cu studii superioare trăiesc în Bucureşti, Cluj şi Ilfov. La popul opus sunt cei din Vaslui, Călăraşi şi Botoşani.
Tot în Moldova găsim şi judeţul cu cele mai multe persoane casnice. Aproape 10% din populaţia Sucevei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰