Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Locul fermecat din Maramureş pentru care turiştii fac coadă la rezervări. "Te poţi odihni, e super frumos"

Vechi de sute de ani, casele tradiţionale din Maramureş sunt mai recoroase pe caniculă decât un aparat modern de aer condiţionat. O spun turiştii care fac coadă la rezervări pentru locuinţele de lemn. Dincolo de cazarea instagramabilă, materialele naturale din care sunt construite casele păstrează o răcoare de negăsit în marile oraşe.

de Simona Vasiac

la 13.07.2024 , 21:16

În satul Mara și în comuna Desești, de la poalele Munților Gutâi, multe case tradiţionale au fost transformate în pensiuni. Zona a devenit refugiul orăşenilor care caută oaze de răcoare. Un grup de prieteni din Cluj-Napoca a evadat din metropola încinsă de caniculă în Maramureş.

"E foarte plăcut, este o zonă liniştită, căsuţele sunt foarte răcoroase, te poţi odihni, e super bine, e super frumos", a declarat un turist"Aproximativ 20 de grade sunt acuma în interiorul căsuţelor. Ţinând cont că afară sunt peste 35 de grade, poate peste, cam aşa", explică Anca Codrea, administrator pensiune. "Căutam un loc mai răcoros decât la oraş. Nu am fost niciodată în zonă ca să vizităm şi ne-am gândit că ar fi oportun ca anul acesta să facem o minivacanţă în zonă", a spus o turistă.

Secretul căsuţelor este ştiinţa meşterilor

Vezi și

Secretul căsuţelor care sfidează canicula este ştiinţa meşterilor, care au ales cele mai bune materiale de construcţii pentru casele ridicate în urmă cu 100 de ani. "Lemnul de stejar este cel mai puternic pentru astfel de căsuţe aşa cum este şi asta şi stejarul este cel care e mai răcoros decât bradul", explică Daniel Dulf, administratorul căsuțelor tradiționale.

Turiștii care ajung în Maramureș sunt întâmpinaţi cu mese bogate, ca să îşi refacă forţele după drumul lung. Cazarea la căsuţele de lemn din Maramureş costă de la 300 de lei pe noapte, cu mic dejun. 

Simona Vasiac Like

Vin din colțul de țară unde se agață harta în cui. Fiecare om care pășește în acest loc își retrăiește copilăria și asta încerc să arăt dincolo de ecran.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri economice » Locul fermecat din Maramureş pentru care turiştii fac coadă la rezervări. "Te poţi odihni, e super frumos"