Antena Meniu Search
x

Video Lucrări de consolidare amânate la nesfârşit. Sute de bucureşteni se înghesuie de trei ani în locuinţe sociale, fără să ştie dacă se vor mai întoarce acasă. "Asta ar fi criminal"

Sute de bucureşteni stau de mai bine de trei ani în locuinţe sociale şi nu ştiu când se vor întoarce acasă. Compania Consolidări a Primăriei Capitalei nu a mai apucat să finalizeze lucrările la clădirile cu risc seismic din care proprietarii s-au mutat, pentru că societatea nu a mai primit bani de la bugetul local. Disperaţi, proprietarii au dat în judecată municipalitatea.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.10.2021, 19:51

Vezi și

Domnul din imagini este proprietarul unui apartament de 100 de metri pătraţi din centrul Capitalei. În 2018, primăria i-a promis lui şi celorlaţi locatari din bloc că le va consolida clădirea în care locuiesc. Pentru asta, le-a pus la dispoziţie locuinţe sociale şi ... acolo i-a lăsat. "Aşteptăm bugetul, aşteptăm bugetul, până la urmă i-am dat în judecată. Sunt zeci de oameni, în ghilimele, pe stradă. Ce să caut eu într-o locuinţă de necesitate, eu vreu în locuinţa mea. Am fost de acord să o renoveze, renoveaz-o şi lasă-mă în pace", spune Victor Mavrodineanu, proprietar. Acum, oamenii nu ştiu când se vor întorce în casele lor sau dacă blocul va mai fi vreodată finalizat. "Asta ar fi criminal. Punct. Cum să mă scoţi din casă şi apoi să nu mai finalizezi?!", adaugă Victor Mavrodineanu.

Asta se întâmplă după ce Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, prin Consiliul General, a refuzat să mai finanțeze lucrările. Compania Municipală Consolidări este în momentul de faţă în insolvenţă şi nu mai primeşte bani de la administraţia locală. "A desfiinţat şi acestă companie care până la urmă nu făcea decât să indentifice clădirile cu risc seismic şi începea să le consolideze. Aş zice că sunt câteva sute de familii în situaţia asta, din clădiri consolidate 80-90%, cum e cazul blocului de pe Enei, unde oamneii sunt disperaţi că nu ştiu ce se întâmplă", explică Adrian Vigheciu, consilier general PSD.

Constructorii vor să ajungă în instanţă

Tot în instanță vor să ajungă și constructorii, care au lucrat la consolidarea blocului timp de câteva luni fără să fie plătiţi. În semn de protest, aceştia şi-au agăţat căştile de schele şi au împânzit clădirea cu pancarte. "Ultimii bani pe care i-au încasat au fost în decembrie şi s-au mai dat apoi, am reuşit să mai luăm un avans pe luna iulie. Noi am muncit cât am putut până la ultimul bănuţ pe care l-am avut. Nu s-au luat măsuri de niciun fel, nu ştie nimeni ce se întâmplă", se plânge Laurențiu Moater, director adjunct CMC.

Redacţia Observator a solicitat Primăriei Capitalei un răspuns cu privire la acestă situaţie, însă până în momentul difuzării ştirii nu am primit niciun răspuns. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Lucrări de consolidare amânate la nesfârşit. Sute de bucureşteni se înghesuie de trei ani în locuinţe sociale, fără să ştie dacă se vor mai întoarce acasă. "Asta ar fi criminal"